avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fapta de comert sau act juric civil?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fapta de comert sau act juric civil?

In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul incheiat este o fapta de comert sau un act juridic civil deoarece dobanditorul este un necomerciant?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:27, 3 Iunie 2009
e fapta de comert
Art 3 C. com.
Legea considera ca fapte de comert:
...
4. Cumpararile si vanzarile de parti sau de actiuni ale societatilor comerciale;

Art 56
Daca un act este comercial numai pentru una din parti, toti contractantii sunt supusi, incat priveste acest act, legii comerciale, afara de dispozitiile privitoare la persoana chiar a comerciantilor si de cazurile in care legea ar dispune altfel.
...am si eu o speta asemanatoare...cesiunea cu titlu gratuit a partilor sociale intre soti tine de comercial sau civil?...
ovi_dragomir a scris:

...am si eu o speta asemanatoare...cesiunea cu titlu gratuit a partilor sociale intre soti tine de comercial sau civil?...


In primul rand, cesiunea de parti sociale nu se mai poate efectua cu titlu gratuit, ci doar la valoarea nominala, minim. In al doilea rand, asa cum a raspuns si colega de mai sus, e fapta de comert.
De ce sa nu se poata cu titlu gratuit?

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Asociat in firma vornicu lumi vornicu lumi buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar ... (vezi toată discuția)
Interzicerea cesiunii partilor sociale intre soÞi anjinsan anjinsan Buna Ziua, Acum cateva luni intrebam pe acest forum daca este admisa, din punct de vedere legal, cesoinarea partilor sociale la un SRL intre soti. ... (vezi toată discuția)