avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Penalități pentru despăgubiri neachitate din ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Penalități pentru despăgubiri neachitate din asigurări: nu înțeleg de ce se percep începând cu a 40-a zi de la depunerea dosarului de despăgubire, vă rog să mă lămuriți

Buna ziua, as avea aceasta nelamurire: in urma unui accident auto, s-a inchiriat un vehicul de la o societate. Aceasta a facturat serviciul, insa societatea de asigurari refuza sa plateasca factura de inchiriere-pe motiv ca e prea mare. Din cate am observat societatea poate actiona in judecata asiguratorul, insa peste tot vad ca se solicita penalitati de 0,2%pe zi intarziere pentru perioada cuprinsa intre a 40-a zi de la depunerea dosarului de despagubire, si pana la cererea de chemare in judecata, iar apoi de la introducerea cererii pana la plata efectiva. Ce inseamna acest termen de 40 zile? Ca in lege gasim doar cel de 30 de zile....
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:53, 28 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cel mai probabil este o cumulare a urmatoarelor termene de plata:
- Dacă în termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA nu a notificat părţii prejudiciate respingerea pretenţiilor de despăgubire, precum şi motivele respingerii, asigurătorul RCA este obligat la plata despăgubirii.
- Despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în termen de 10 zile de la data acceptării ofertei de despăgubire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata despăgubire rca popamdl popamdl Buna, In contextul modificărilor legislative, care este termenul in care asiguratorul este obligat sa faca plata despagubirii de la data acceptării ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asiguratorul rca George889 George889 Buna ziua! rog cu respect un dn. avocat sau pe cineva care a fost patit sa-mi raspunda si mie la o intrebare,si anume: - ce pot face sau ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Perioada despagubire dosar rca Andr3yAK Andr3yAK Buna ziua, Am avu tun accident pe data de 28.02.2018 in care nu am fost vinovat. In urma constatarii amiabile am depus dosarul la asiguratorul vinovatului, ... (vezi toată discuția)