Buna ziua! Am inchiriat un apartament pe o perioada determinata de 1 an de zile, si deoarece chiriasii au adus distrugeri apartamentului, conform clauzelor contractuale am dreptul de a rezilia contractul. A trecut 2 luni de cand chiriasii locuiesc. Am stat de vorba cu ei si au fost de acord cu decizia mea de a parasi apartamentul si de a plati daunele produse (care sunt stipulate in contract). Intrebarea mea este, pot inceta contractul intre parti cu notificare pt incetarea contractului de inchiriere? Ma intereseaza doar intre parti, deoarece la anaf stiu ce am de facut. Multumesc frumos!
urmati regulile de incetare prevazute in contract (legea partilor).
de regula, denuntarea (incetarea) unilaterala are loc dupa trecerea unui termen de la data notificarii.
de asemenea, daca si chiriasii vor, puteti rezilia prin acord.
Lecturati atent clauzele contractuale, acelea fac referire le rezilierea contractului - cauza de ineficacitate.
In prealabil, le puteti aduce la cunostinta chiriasilor dreptul de a rezilia contractul, pentru neindeplinirea obligatiei ce le incumba.
(anume mentinerea imobilul intr-o stare de folosinta fireasca, fara a -l deteriora ).
In ipoteza in care nu survine eliberarea imobilului voluntar, ca efect al notificarii (in care puteti insera un termen , de eliberare a imobilul, precum si de inventariere a bunurilor ), va puteti adresa instantei de judecata, cu o actiune in rezilierea contractului, solicitand , totodata, evacuarea chiriasilor abuzivi, precum si despagubiri pentru prejudiciul ce v-a fost cauzat.