avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Parcare pentru persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Parcare pentru persoane cu dizabilitati

Buna ziua. Intr-o curte se afla mai multe policlinici private si birourile comisiilor de expertiza medicala care apartin de Casa de Pensii, nu stiu sigur daca curtea e toata privata sau e si a statului, partea care deserveste comisiile de expertiza. Intrebarea mea este daca nu au obligatia sa amenajeze macar un loc de parcare pentru persoane cu handicap. In situatia in care curtea ar fi toata privata, policlinicile nu au obligatia sa amenajeze loc de parcare pentru persoane cu handicap? Sau daca este o institutia publica in curte nu ar fi aceasta obligata sa aibe un astfel de loc, chiar daca curtea ar fi privata? Va intreb pentru ca am avut probleme cu gardiabul de la poarta ca nu m-a lasat sa parchez in curte chiar daca erau locuri, motivand ca el are un regulament si acea parcare este doar pentru personalul angajat la comisiile de expertiza, institutie publica si pentru medicii de la policlinicile private. M-a lasat sa dau jos din masina persoana cu handicap dupa care sub amenintarea desunflarii rotilor si blocarii masinii, m-a obligat sa ies in strada si sa caut un loc de parcare chiar daca existau locuri in acea curte, motivand ca il pedepseste seful institutiei publice.
Cel mai recent răspuns: BarbuMonica , utilizator 11:01, 27 Iunie 2019
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_108...
Vedeti art. 31
Va multumesc pt raspuns. Gardianul a motivat ca acea parcare e privata, chiar daca desrevea si institutie publica, mentionez ca eu am avut treaba la policlinica privata.

POPA GHEORGHE a scris:

Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_108...
Vedeti art. 31

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)