avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor Deces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor Deces

Buna ziua,
Am un unchid dupa mama care a decedat, la momentul decesului el nu era asigurat, nu beneficia de nici un venit. Cheltuelile de inmormantare au fost suportate de surorile lui, mentionez ca nu era casatorit si avea copii minori dintr-o relatie de concubinaj. Intrebarea este daca se poate beneficia de ajutor de deces ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: aureliaurelia , utilizator 10:34, 27 Iunie 2019
Nefiind asigurat in sistemul public de pensii, in cazul de fata numai primaria poate acorda un ajutor de deces daca exista aprobati in acest sens ale Cosiliului local.
Multumesc.
Va rog daca se poate sa mai raspundeti, el figureaza ca ar fi muncit pana in anul 2018, luna iunie, anii muncit pana atunci nu se iau in considerare?
Initial ati spus ca nu a muncit si nu are niciun venit. Unde a muncit si de ce nu a avut pensie sau ajutor de somaj ?
Daca a fost angajat cu contract individual de munca si era pensionar, firma i-a platit CAS si beneficiaza de ajutor de deces de la CJPensii. Va trebui sa depuneti o cerere la CJP si documente justificative - act de identitate si facturi din care sa reiasa costurile.
Ajutorul de deces in 2019 pentru asigurati este de 5.163 lei.
Este bine sa mearga surorile la CJP sa se intereseze.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inmormantare Cristina Nicolescu Cristina Nicolescu Buna ziua, ma numesc Cristina Nicolescu si am o intrebare referitoare la articolul dvs prezentat pe 15.03.2019. ,,Reminder: Ajutor deces 2019: De azi, statul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! exista vreun tip de ajutor de inmormantare pentru ... AlinTiganus AlinTiganus Buna ziua! Exista vreun tip de ajutor de inmormantare pentru o persoana de 70 de ani, care a avut anii de munca necesari , dar care nu a dorit sa isi depuna ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare 05/2018 Rusu Mugurel Rusu Mugurel Buna ziua! Intrebarea este simpla. Acum 6 luni a fost inmormantarea socrului meu. Copiii lui au beneficiat de un ajutor de inmormantare in valoare de 3500 de ... (vezi toată discuția)