avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La interviurile de angajare am spus ca ultim job unul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La interviurile de angajare am spus ca ultim job unul care nu a fost ultimul, ci antepenultimul. Ce sfat îmi dați dacă firma îmi cere actele de la ultimul angajator?

La interviuri am spus ca ultim job un job care nu a fost ultimul ci antepenultimul. Firma îmi cere următoarele acte de la ultimul angajator la momentul semnării contractului de muncă: 1.Decizia de încetare de la ultimul loc de muncă / copie după cererea de încetare a activităţii / demisie/ notificare
2.Notă de lichidare de la ultimul angajator.
3. Adeverinţă de la ultimul loc de muncă cu veniturile brute realizate în ultimele 6 luni şi numărul de zile de concediu medical pe ultimele 12 luni. (stagiul de cotizare pentru Asigurări Sociale de Sănătate)
4. Copie carnet de muncă sau copie adeverinţă de vechime (foștii angajatori din Romania)

Nu am avut concedii medicale în ultimii ani. Ce m ati sfătui? Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:13, 27 Iunie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce acte va solicita ?
Am refăcut întrebarea cu lista celor patru acte solicitate. Mulțumesc
Nu inteleg de ce nu doriti sa le prezentati, oricum noul angajator nu prea are cum sa afle detalii despre fostul angajator.

Actele mentionate la pct.1 si 3 le puteti obtine de la fostul angajator ...nu conteaza ca nu ati avut concedii medicale în ultimii ani.

Nota de lichidare este un document care se elibereaza , obligatoriu, numai celor care se angajeaza pe post de gestionar.

Actele de la pct.4 banuiesc ca le aveti .
Eu cred ca v-au angajat pentru ca i-ati convins ca sunteti competent(a) si nu doar pentru ca ati lucrat la nu stiu ce angajator.
Documentele solicitate sunt obligatorii.
Nu exista text de lege care obligă la asa ceva.
Sunt doar acte cerute de angajator pentru încadrare .
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Procedura incetare contract individual de munca vennonah vennonah Mi-am dat demisia de la fostul loc de munca, demisia cu preaviz a fost luata la cunostinta, a fost inregistrata, semnata de directorul general. Am mers in ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare laura05.06 laura05.06 Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cas, nota de lichidare de la ultimul loc de munca Lukas94 Lukas94 Buna seara,astazi mi-sa cerut pentru angajare aceste acte (printre altele) Adeverinta de vechime de fostul angajator si copie carned de munca,nota de ... (vezi toată discuția)