avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie

Bună ziua!In urma cu 3 luni am dat imprumut suma de 2600 lei..De atunci sunt mințit și amânat că o sa primesc banii..Am martor și dovezi (conversațiile de pe messenger) in care recunoaște că este dator cu suma de 2600 lei
Care sunt pașii pe care trebuie sa ii urmez ? Plângere penală/civila? Tribunal/parchet/poliție? Fapta este înșelăciune ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:22, 26 Iunie 2019
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei intr-o actiune civila.
Cred ca e bine sa discutati cu un avocat inainte ca sa vedeti daca acele conversatii pe messenger pot reprezenta probe.
Cu martori nu se pot proba sume mai mari de 250 lei asa cum spune art. 309 alin. 2 C.Pr.Civ.
De vreme ce un proces presupune cheltuieli mai mari decât suma de recuperat, mai bine ați încerca întâi cu o somație, arătând că dacă nu vă restituie suma veți formula o acțiune în răspundere civilă contractuală, context în care la final va achita și cheltuielile de judecată!
Dacă vă este prieten, de pildă, va fi admisă proba cu matori, demonstrând imposibilitatea obiectivă a încheierii unui contract scris, din rațiuni de ordin moral!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani împrumutați acghenea acghenea Soția mea a împrumutat o ruda cu o suma destul de mare pe încredere. Fără contract sau ceva scris la mână. Cand a început sa ii ceară din bani ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice fara dovada brokenangel brokenangel Am dat suma de 6000 lei unei vecine imprumut din banii de handicap ai nepoatei mele fara a face vreun act sau a stabili cand ii va restitui, nu am nici o ... (vezi toată discuția)