avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut intre persoane fizice fara dovada
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut intre persoane fizice fara dovada

Am dat suma de 6000 lei unei vecine imprumut din banii de handicap ai nepoatei mele fara a face vreun act sau a stabili cand ii va restitui, nu am nici o dovada decat intelegerea noastra verbala si cateva discutii pe messenger prin care dansa nu recunoaste ca are datorii la noi dar se vaita ca are necazuri si ca daca ar putea sa ne ajute ar face o . PESTE TOT SPUNE CA VREA SA NE AJUTE .Si spune ca daca ar avea unde sa se imprumute ar face o ca sa ne ajute SI IAR IN ALT MESAJ SPUNE CA PESTE 5 ANI ABIA O SA NE POATA AJUTA CA ATUNCI SPERA SA SCAPE DE PROBLEME . Imprumutul a fost dat in 2016 si nu stiu ce sa fac , mai am vreo sansa sa recuperez ceva sau sa o las in plata domnului?
Nu recunoaste ca are datorii la mine,ma face nebuna si ma ameninta cu plangere pentru calomnie .
Cel mai recent răspuns: brokenangel , utilizator 14:55, 15 Aprilie 2020
Incercati cu o somatie prin avocat, aratandu-i ca daca nu plateste veti formula o actiune in raspundere civila contractuala si plangere penala pentru inselaciune.
Daca nu produce efecte somatia, sansele dvs sa vi se admită cererea sunt legate de existenta martorilor, de vreme ce nu recunoaște datoria.
Împrejurarea că nu s-a constituit un contract scris are ca sorginte relația de prietenie/ vecinătate statornicită între părți la data împrumutului, fondându-se pe art 309, alin 4 punctul 1 din Codul de Procedură Civilă, care admite administrarea probei cu martori în caz de imposibilitate morală de întocmire înscris.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc pentru raspuns, nu am nici o dovada scrisa inafara mesajelor pe messenger in care se vaita ca o duce greu si in care spune ca vrea sa ma ajute dar nu poate . Martori nu exista , am scos banii de la cec si i am dat pur si simplu .
La politie mi au spus ca nu pot dovedi nimic si pierd timp si bani ... dvs ce ma sfatuiti ,sunt om de 73 ani nu stie nimeni de situatie decat nepoata din banii careia am dat acel imprumut dar nu a fost martora .

Am pus un bilet in scara blocului in care ii cer sa imi restituie banii sa vada toti vecinii si m a sunat amenintand ca ma da in judecata pentru calomnie si imi cere daune .

Poate sa mi faca plangere ? M am semnat "o vecina" doar ea stie ca este vb despre mine ..
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2020
brokenangel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie MGabi97 MGabi97 Bună ziua!In urma cu 3 luni am dat imprumut suma de 2600 lei..De atunci sunt mințit și amânat că o sa primesc banii..Am martor și dovezi (conversațiile ... (vezi toată discuția)
Am împrumutat cu 2.600 de euro un prieten care mă evită sau mă agresează verbal când îi cer banii înapoi. poate să mă ajute cineva cu un sfat? elisa2012 elisa2012 Buna seara! Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta. Pe parcursul a unui an jumatate,am imprumutat un prieten cu o suma mare de bani,este vorba despre 2600 ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)