avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce institutie publica imi poate raspunde la intrebari ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce institutie publica imi poate raspunde la intrebari legate de infiintarea unei asociatii?

Asa cum, la infiintarea unui SRL, se pot pune intrebari despre infiintare (acte, documente, taxe etc) la ONRC, intrebarea este daca exista o institutie similara care imi poate da raspunsuri despre infiintarea unei asociatii. Am sunat la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si mi s-a spus ca nu am unde sa merg sau sa sun sa intreb. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:52, 30 Iulie 2019
Buna ziua,
In afara de a citi OG 26/2000 cu modificarile ulterioare, va puteti adresa judecatoriei solicitand lamuriri.
Sau cautati pe cineva dintr-o asociatie, ONG, etc. cu domeniu asemanator de activitate cu cel dorit de dvs. si poate va ajuta dumnealor cu pasii...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Ce nelamuriri aveti despre infiintarea unei asociatii ?

Cititi detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_505...

[ link extern ]

[ link extern ] /
1. Judecatoria nu are in mod normal dreptul sa acorde consultanta juridica, si nu exista nicio institutie publica cu asemenea atributii la modul general, eventual cele din domeniul specific inc are vrea sa activeze asociatia unele mai ajuta cu sfaturi pt infiintare.
2. Un ghid practic pt infiintare asociatii este la urmeaza sa fie actualizat cu cele cateva modificari intervenite saptamana trecuta in legislatia ONG [ link extern ]


Cornel Vasile a scris:

Ce nelamuriri aveti despre infiintarea unei asociatii ?

[ link extern ]

va rugam nu mai difuzati acel link, pentru ca este editia din 2010 a acelui ghid, si nu mai e actuala, intre timp a aparut editia din 2014 si apoi cea din 2018, Eu ca autor nu il pot sterge de pe acel site pentru ca nu eu l-am plasat acolo, ci o persoana pe care nu o cunosc si care nu mi-a cerut acordul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie versus fundatie strelitia strelitia Ce este mai convenabil ASOCIATIE SAU FUNDATIE. Care este DIFERENTA dintre ele? Sunt coduri CAEN pt ele? Actul constitutiv este facut tot de ONRC cum este ... (vezi toată discuția)
Infiinare ong/asociatie/fundatie viu viu 1.Care este diferenta ONG/asociatie/fundatie 2.Documente necesare infiintarii ONG/asociatie/fundatie cu trimitere la legislatia aplicabila (vezi toată discuția)
Exista vreun ghid de functionare a ong-urilor? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Exista vreun ghid de functionare a ong-urilor? Care sunt obligatiile presedintelui, informatii despre in ce situatii trebuie convocate sedintele ... (vezi toată discuția)