avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Iesire bani din Asociatie catre persoane fizice!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Iesire bani din Asociatie catre persoane fizice!

Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi explicati cum pot dona din ONG catre o persoana fizica care este in alta localitate ? Mi-a oferit toate detaliile, am verificat cazul si prin asistentul social de la ei din primarie, este caz real cu nevoie de ajutor urgenta.

Unii m-au invatat sa fac contract de sponsorizare, altii de donatie, unii de mecenat sau dar manual. Nu am cunostinte in acest domeniu, stiu doar ca unele din cele de mai sus trebuiesc autentificate la notar sau ca pot fi utilizate doar pentru anumite activitati ale celui care primeste banii (nu prea avem cum face acest lucru fiind judete diferite)

Care este calea legala cea mai simpla de a-i oferi un ajutor ?
Ce acte am nevoie sa am in asociatie pentru aceasta donatie in cazul unui control ?

Mii de multumiri !
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 17:06, 26 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa cititi legea 32/1994. Este o lege simpla, pe intelesul tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare sau mecenat Hesperus Hesperus Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi varianta cea mai buna prin care un ONG poate sponsoriza unul sau mai multi copii cu tulburari neuropsihice: sponsorizare ... (vezi toată discuția)