avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil

Buna ziua,

Daca am o hotarare judecatoreasca definitiva, conform careia fostul sot trebuie sa vireze 25% din venitul net, ca pensie de intretinere copil, se poate face cumva ca angajatorul sa o vireze direct catre mine?
Precizez ca am trimis o adresa angajatorului, iar el mi-a raspuns ca nu au justificare legala ca sa imi vireze mie direct. Si ca se poate doar prin executor.
Care este procedura legala, ce optiuni am?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:09, 27 Iunie 2019
Nu va poate ajuta angajatorul, daca nu va plateste debitorul de bunavoie, va trebui sa apelati la executor.
Are dreptate, mergeți la judecătoria care a pronunțat hotararea, cu o cerere de legalizare si o taxa de timbru de 5 lei, apoi la un executor cu o cerere de executare silita si o taxa de timbru de 20 lei sau contractati servicii avocatiale, sa mentina avocatul relatia cu executorul.
Dar daca ma duc la executor, el poate obtine incuviintarea ca de acum inainte sa vireze angajatorul direct? Am apelat la executor pentru a recupera ce nu mi s-a virat pana acum. Voiam sa stiu daca el poate sa ia o decizie ca de acum incolo sa vireze direct angajatorul. Sau executorul poate doar sa recupereze retroactiv.
prin executor, recuperati ce nu v-a platit debitorul de bunavoie, daca e la zi sau ajunge la zi, nu aveti ce executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească legalizată Marina39 Marina39 Bună dimineața! Am o hotărâre judecătorească legalizată in vederea obținerii pensiei de întreținere pentru copil, As dori sa știu cine ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)
Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)