avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiunea de distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiunea de distrugere

Buna ziua! Chiriasii mi-au distrus piese de mobilier din apartament, le pot face plangere penala pt distrugere? Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, in primcipiu fapta astfel descrisa de dvs nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, lipsind vinovatia in sensul celor cerute de Codul Penal, sansele dvs sunt mult mai mari in civil pentru recuperarea contravalorii bunurilor distruse.
Cu alte cuvinte, faptuitorul trebuie sa actioneze cu intentie directa sau indirecta, nu din culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriașii mi-au distrus atât mobila cât și parchetul în doar două luni. am clauză contractuală prin care sunt obligați să mă despăgubească, cum trebuie să procedez? Anna11111 Anna11111 Buna ziua! Am inchiriat un apartament, iar chiriasii (care au locuit doar 2 luni) au distrus piesele de mobilier, cat si parchetul este umflat. Pt piesele de ... (vezi toată discuția)
Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)
Buna ziua! spaleri furati .. distrugere sau nu? Tonyde Tonyde Buna ziua! Se da un faptuitor care a furat spaleri dintr-o vie. Din discutia cu politistul care a preluat plangerea penala pentru furt a reiesit ca el nu ... (vezi toată discuția)