avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașii mi-au distrus atât mobila cât și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașii mi-au distrus atât mobila cât și parchetul în doar două luni. Am clauză contractuală prin care sunt obligați să mă despăgubească, cum trebuie să procedez?

Buna ziua! Am inchiriat un apartament, iar chiriasii (care au locuit doar 2 luni) au distrus piesele de mobilier, cat si parchetul este umflat. Pt piesele de mobilier au fost de acord sa ma despagubeasca, insa nu si pt parchet. Am clauza contractuala in care ei sunt obligati a ma despagubi in caz de stricaciuni. I-as putea actiona in instanta, insa pozele pe care le as putea folosi ca si proba, facute inainte de predarea apartamentului, nu surprind zona cu pricina. Oare daca as aduce martori as rezolva ceva? Iar pt piesele de mobilier ei doresc sa ma despagubeasca in bani si sa ia si piesele de mobilier distruse, in cazul de fata cum sa procedez, prin act aditional? Prin vanzare-cumparare nu vreau deoarece vreau sa introduc si clauza contractuala pt stricaciunile produse. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:49, 27 Iunie 2019
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pentru nerespectarea obligatiior contractuale si/sau legale ale chiriasului ii puteti actiona in instanta pentru recuperarea contravalorii bunurilor distruse. Probatoriul poate consta in inscrisuri (insclusiv corespondenta), martori, planse foto, interogatoriu etc. Daca ati obtine o recunoastere scrisa de la dansii chiar si partiala, anterior chemarii in judecata ar fi perfect. Ar fi ideal sa aveti un proces verbal de inventar de la momentul inchierii si unul de la incetarea inchirierii, macar pe ultimul sa il redactati daca nu il aveti pe primul si sa il semneze chiriasii. In situatia in care vor sa plateasca pretul pieselor de mobilier distruse cu preluarea acestora, vor trebui sa plateasca contravaloarea lor de la momentul preluarii iar daca platesc doar contravaloarea distrugerilor, va trebui sa nu preia bunurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias cu "probleme"... ContSters148182 ContSters148182 am avut un chirias timp de un an de zile.Am facut contract cu el la finante,si in ciuda legaturii legale si increderii avute a plecat intr-o zi fara sa stim cu ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere Anna11111 Anna11111 Buna ziua! Chiriasii mi-au distrus piese de mobilier din apartament, le pot face plangere penala pt distrugere? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul vrea să plece mai devreme, dar mi-a distrus parțial pereții? Florp Florp Buna ziua La inceputul acestei luni am primit o notificare scrisa de la chiruas ca vrea sa rezilieze contractul inainte de termen , mai precis cu data de 1. ... (vezi toată discuția)