avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... chirias cu \"probleme\"...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

chirias cu "probleme"...

am avut un chirias timp de un an de zile.Am facut contract cu el la finante,si in ciuda legaturii legale si increderii avute a plecat intr-o zi fara sa stim cu 2 luni de chirie neplatite si cu datorii de 18 milioane la intretinere si 6 la lumina.Mi-a distrus garsoniera,mi-au taiat si curentul din cauza datoriilor si acum va intreb care-i procedura legala si daca reusesc sa mai rezolv ceva.Sunt dispus sa merg pana la capat .Problema e ca nu sunt de gasit aceste persoane.Si-au schimbat numerele de telefon si nu stiu de unde sa-i iau.Sa ajuns la situatia asta ca se plangeau ca nu se ajung cu banutii pentru chirie ,dar de celelalte datorii nu am stiu nimic.Am aflat zilele astea ca n-au platit nmic de cand s-au mutat de 1 an de zile.
Cel mai recent răspuns: badguy_goodguy , utilizator 00:38, 29 Mai 2010
In contract ar trebui (si cu siguranta aveti) toate detaliile din buletinul chiriasului, implicit si adresa - deci mai aveti o alternativa in a-i gasi, chiar daca si-au schimbat numerele de telefon. Poate parea extrem, e doar o parere. Procedurile legale nu le cunosc...
Multa bafta!
Nu e "o noua tapa", e ceva vechi de tot...

Cunosc cazuri cand au dus de acasa si telefonul, draperiile impreuna cu piese de mobilier =D>=D>=D> Asa ca stai linistit :D

Cum vi-a distrus garsoniera? era garsoniera lux? au spart faianta,etc? sau ce au facut? ca nu inteleg? sau au distrus piese de mobilier?

Din cate stiu (dar nu sunt sigur) ei raspund pt. electro-casnicele din casa. Dumnevoastra raspundeti daca trebuie zugravit, se distruge parchetul,etc... bine acuma daca o faci intentionat... deci..daca v-au stricat televizorul sau frigiderul ei trebuiau sa-l repare ...
Nu stiu daca legea e asa si in Romania, dar cineva ne poate lamuri ...
Intreb asta , pt. ca distrugerea garsonierei din vina lor, va fi cam greu de dovedit..
avind contract de inchiriere aveti datele de identificare ale chiriasului. in temeiul acestor date impreuna cu actele doveditoare: facturi neplatite, PV de debransare, etc, PV de predare primire a imobilului, ulterior declaratiile unor martori cu privire la stricaciunile cauzate, puteti formula o actiune in instanta-Judecatorie- in vederea recuperarii daunelor si debitelor cauzate.
In baza contractului de inchierere asumat de parti ,care contine datele de identificare ale chiriasului formulati plangere la judecatoria responsabila
Actiunea o sustineti cu documentul de inchirire,acte doveditoare restante/prejudicii
de asemeni mai puteti face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de distrugere (ati spus ca v-au distrus garsoniera) ....
Poate da politia de ei, apoi dupa ce aveti un domiciliu al lor puteti pe calea dreptului civil sa formulati o actiune in pretentii, impotriva lor.
Multa bafta!
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Trebuie contestat nup in caz de concurs de infractiuni? xuser xuser In caz de mai multe infractiuni (lovire si distrugere) trebuie constestat NUP daca in acelasi dosar s-a dispus UP pt. celalta fapta? Acuzatie: lovire si ... (vezi toată discuția)
Huligalism fara margini. mi-a facut masina praf ca nu mai vreau sa fiu cu el!!! cambra19 cambra19 Un nenorocit a aruncat cu o piatra in masina mea. Nu stiu cu ce forta a dat dar mi-a distrus capota. Poate pati ceva \\"inteligentul\\"? A aruncat si cu ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt Crustydoplhin Crustydoplhin Buna seara, am si eu o intrebare, sau mai multe. Problema este in felul urmator: Am lucrat la o firma pana anul trecut in august. Astazi am primit un ... (vezi toată discuția)