avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data pensionare

Buna ziua. Va rog sa imi spuneti conditiile iesirii la pensie (limita de varsta si anticipat) pentru o persoana de sex feminin, nascuta la data de 26 februarie 1964.
Multumesc si va doresc o zi linistita.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 11:05, 30 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Limita de varsta la 62 ani si 7 luni, daca indeplineste conditia de stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 7 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 41 ani si 6 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 33 ani si 6 luni, fara stagiul asmilat.
Multumesc frumos!
Ati putea sa imi spuneti si cuantumul penalizarii pentru pensionarea anticipata?
Penalizarea va fi in functie de data deschiderii drepturilor si de stagiul de cotizare de la acel moment.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata tuilleries tuilleries Buna ziua. In lumina ultimelor prevederi legislative in materie, va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona la limita de varsta si anticipat, respectiv ... (vezi toată discuția)
Pensionare femei MoniKa_ MoniKa_ Buna ziua. Pentru o persoana, sex feminin, nascuta in 03.1964 care sunt conditiile de pensionare in ambele cazuri de pensie, anticipate sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei virginiadoina virginiadoina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : cand pot solicita pensionarea anticipata, cu si fara penalizare. Sunt nascuta la data de 2 ... (vezi toată discuția)