avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am păstrat mai multe zile un telefon pe care trebuia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am păstrat mai multe zile un telefon pe care trebuia să-l predau unui client, dar am fost văzut pe camere când l-am băgat în depozit. Cum poate fi încadrată fapta mea?

Lucrez la o firma de curierat și într-o sâmbăta plecând de la servici mia rămas un colet conținând un telefon în valoare de 6000 lei în mașină. In drum spre domiciliul am văzut coletul dar nu mamai întors cu gândul ca îl aduc luni înapoi. Problema e ca ajungând acasă din curiozitate lam desfăcut.deteriirand doar sigiliul la cutia telefonului. Lam luat cu mine luni pentru a-l lasă în depozit dar cu frica de a nu fi văzut de camerele de supraveghere am reușit joi dimi eata să-l bag în depozit. În aceeași zi, după-amiază sa făcut o ancheta interna, am fost luat la întrebări și mi-am recunoscut fapta dând și o declarație scrisa pe care mia luat-o un agent de securitate în care mi-am asumat responsabilitatea de a suporta prejudiciul cauzat coletului. Menționez ca telefonul a fost trimis înapoi la firma de telefonie deci prejudiciul este recuperat. As dori sa știu cum va fi incadrerea mea dacă cei de la firma unde lucrezi vor hotărâ sa depună plângere
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Kornel1 , utilizator 18:22, 2 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum descrieti situatia de fapt, ar putea fi vorba de savarsirea infractiunii de delapidare.
Faptul ca l-ati gasit sambata si l-ati predat tocmai in joia urmatoare, este problema.
Daca l-ati fi predat luni, nu vad sa fi avut probleme.
De sambata pana joi, mai ales ca l-ati desigilat, se poate considera o întrebuinţarea temporară a bunului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ma scuzați ca deranjez din nou dar nu prea cunosc legile. În caz de plângere ma încadrez la un dosar penal?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Asa cum descrieti situatia de fapt, ar putea fi vorba de savarsirea infractiunii de delapidare.
Faptul ca l-ati gasit sambata si l-ati predat tocmai in joia urmatoare, este problema.
Daca l-ati fi predat luni, nu vad sa fi avut probleme.
De sambata pana joi, mai ales ca l-ati desigilat, se poate considera o întrebuinţarea temporară a bunului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate depune plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.
Plângerea se face de către compania de telefonie sa firma de curierat? Încadrarea e de la 2 la 7 ani și dacă e la prima abatere as putea lua cu suspendare? Va mulțumesc pentru raspuns

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Poate depune plangere sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Compania de curierat poate depune plangere impotriva dvs.

Alte discuții în legătură

Folosirea cardului de firma in alte scopuri lucian981 lucian981 Buna seara! Am lucrat la o firma de transport ca sofer de tir doua luni, 8zile cursa de proba si dupa aia o luna si 3 saptamani cursa comunitate in europa, ... (vezi toată discuția)
Furt telefon - consecinte emyliano emyliano acum vreo 3 sapt intro discoteca am furat un telefon ...lam confundat cu al meu dar dupa ce am vazut ca lam luat aceia plecase ...si nu lam mai dat inapoi azi ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu nume false dedicated dedicated Buna ziua.ce pedeapsa risc pentru urmatoarele fapte Am dat doua tepe pe net in urmatorul fel: Am vorbit cu persoanele pe net si la telefon,sa face ... (vezi toată discuția)