Am păstrat mai multe zile un telefon pe care trebuia să-l predau unui client, dar am fost văzut pe camere când l-am băgat în depozit. Cum poate fi încadrată fapta mea?
Lucrez la o firma de curierat și într-o sâmbăta plecând de la servici mia rămas un colet conținând un telefon în valoare de 6000 lei în mașină. In drum spre domiciliul am văzut coletul dar nu mamai întors cu gândul ca îl aduc luni înapoi. Problema e ca ajungând acasă din curiozitate lam desfăcut.deteriirand doar sigiliul la cutia telefonului. Lam luat cu mine luni pentru a-l lasă în depozit dar cu frica de a nu fi văzut de camerele de supraveghere am reușit joi dimi eata să-l bag în depozit. În aceeași zi, după-amiază sa făcut o ancheta interna, am fost luat la întrebări și mi-am recunoscut fapta dând și o declarație scrisa pe care mia luat-o un agent de securitate în care mi-am asumat responsabilitatea de a suporta prejudiciul cauzat coletului. Menționez ca telefonul a fost trimis înapoi la firma de telefonie deci prejudiciul este recuperat. As dori sa știu cum va fi incadrerea mea dacă cei de la firma unde lucrezi vor hotărâ sa depună plângere
Poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de delapidare.
CAPITOLUL II
Infracţiuni de serviciu
Art. 295
Delapidarea
(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Tentativa se pedepseşte.
1. Conform art. 309, dacă faptele prevăzute în art. 295 au produs consecinţe deosebit de grave, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu jumătate.