avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa fac sa devin proprietar pe mașină mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa fac sa devin proprietar pe mașină mamei

Am cumpărat o masina și am inregistrat-o pe numele mamei. Ce trebuie sa fac sa o trec pe numele meu sau sa dovedesc ca și eu sunt proprietar fără sa fac iar asigurarea itp rar sau rovigneta pentru ca pe astea abia le-am facut dar pe numele mamei. Țin sa menționez ca mama traieste în romania iar eu am mașina cu mine în germania și vreau sa platesc aici impozit și taxe pentru ea dar sa țin numerele de România.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Alexandra chitu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:17, 2 Iulie 2019
Cumperi mașina de la mama. Numai prin cumpărare sau donație puteți deveni proprietar al mașinii. E aceeași procedură ca atunci când ai cumpărat-o pe numele mamei.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
Dapix, utilizator
Da, exact.
Trebuia sa o cumpărați direct pe numele dvs.
Pentru a devenii proprietar de fapt si de drept al bunului mobil este necesar sa incheiati cu proprietarul acestuia=mama dv document legal de tranzmitere a dreptului d eproprietate,respectiv contract de vanzare cumparare sau contract de donatie
Totusi dupa ce deveniti proprietar va revine obligatia sa incheiati documentele auto pe numele dv respectiv sa solicitati talon nou
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În traducere: eu vreau sa fiu proprietarul mașinii, dar asigurarea să fie tot pe numele mamei, ca să nu plătesc mult.
Romanisme ...cumparam x5 dar sa l trecem pe un pensionar sa platim impozit putin sau deloc daca e si veteran de razboi

Alte discuții în legătură

Inrebare ! lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca se poate si cum trebuie procedat[ce acte sunt necesare],pentu a trece pe numele unei rude de gradul 1[mama],un ... (vezi toată discuția)
Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa scap de un impozit asa de mare ? stef_56 stef_56 circul cu o masina passat de 2.5 inmatriculata la bucuresti pe numele altei persoane, dar eu locuiesc la craiova impozitul anual platit la bucuresti este de ... (vezi toată discuția)