Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat ca nu stiu cum sa procedez: maica-mea care din pacate nu mai este a avut un antecontract de vanzare cumparare cu cineva din sat de la care a luat niste bani imprumut si acesta a cerut sa faca antecontractul in contul banilor datorati, terenurile pe care s-a a facut antecontractul sunt subevaluate pentru aproape 5 ha de arabil si fanete s-au platit 3800 lei, dupa decesul lui maica-mea procesul prin care cumparatorul vrea sa isi intabuleze terenurile s-a mutat pe mine si pe fratele meu in calitate de succesori, noi neapucand sa ne prezentam la nici un termen de judecata din cauza serviciului, iar saptamana trecuta s-a dat hotararea in prima instanta ca trebuie sa ii dam cumparatorului titlul de proprietate si certificatele de mostenitor si sa platim celtuielile de judecata ca asa prevede antecontractul, judecata care a fost initial intre maica-mea si cumparator iar noi de vreo 4-5 ori am fost citati la adresa gresita.
In termen de 30 de zile putem contesta hotararea, ce ma sfatuiti sa fac, sa o contest, mai ales ca nu inteleg de ce sa platesc eu cheltuielile de judecata ca eu nu am semnat nimica si a fost si eroare de procedura cu adresa de citare, si daca contest hotararea si antecontractul am vreo sansa de castig.
Va multumesc.
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce anume vreți să câștigați în APEL`? Ce vă nemulțumește, ce vreți să contestați`?
Succesiunea ați făcut-o după moartea mamei`? Dacă da, atunci în calitate de moștenitori sunteți buni de plată,în limita maximă a valorii bunurilor moștenite.
Cheltuielile de judecată trebuie să le plătiți din valoarea bunurilor moștenite de la mama, NU din buzunarul dvs.
Succesiunea am facut-o dupa moartea mamei, acuma nu o sa vand casa sau terenurile ramanase ca sa platesc cheltuielile de judecata pentru cineva care a profitat de o situatie dificila la un moment dat si vrea sa isi ia bunurile in primire.
Cel mai mult ma nemultumeste ca trebuie sa platesc niste cheltuieli de judecata pentru un proces de care nu am aflat decat dupa ce maica-mea nu a a mai fost si il consider un abuz iarurmatoarul lucru este ca nu sunt de acord sa dau actele de proprietate unei persoane cu care nu sunt in relatii bune.Oricum eu ar trebui sa-i dau actele pentru a face obligatiile contractuale de intabulare a terenurilor dupa care ar urma contractul definitiv, deci o sa mai am multe discutii si razboaie de purtat cu pers respectiva
In principiu cred ca o sa contest hotararea instantei ca nu cred ca am ce pierde, acuma nu stiu daca vorbesc saptamana viitoare cu un avocat care nu este in judetul unde este procesul poate sa o faca si trimita prin posta
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ba aveți ce pierde dacă vi se respinge apelul, BANII pe cheltuielile de judecată ale părții adverse.`! Cel care pierde plătește cheltuielile de judecată și la APEL.
Dumneavoastră v-ați asumat litigiul prin faptul că ați acceptat moștenirea. Ca moștenitor ați preluat de la mama și activele, dar și pasivele. Deci acceptând moștenirea, v-ați asumat și obligația de a plăti cheltuielile de judecată din valoarea bunurilor moștenite.
Aveți mare grijă cum formulați calea de atac, și cum vă judecați în APEL.
Dacă pierdeți, problema este că vi se dublează cheltuielile de judecată pe care la aveți acum la fond.
V-am explicat mai sus că cheltuielile pentru procesul privind datoria mamei le plătiți din valoarea bunurilor moștenite, nu din buzunarul dvs personal.
Nu o să vă execute silit niciodată nimeni pe bunurile dumneavoastră personale.
Doar bunurile moștenite de la mama vor fi scoase la licitație în caz că nu veți plăti de bună voie.
Dacă veți câștiga APELUL lucrurile se schimbă, dar pentru a câștiga trebuie să aveți dreptate și probe. Din ce ați povestit mai sus, nu prea aveți motive reale și temeinice să convingeți judecătorii de la instanță de APEL că aveți dreptate.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Portița era să nu faceți succesiunea și să nu acceptați moștenirea rămasă de la mama, și astfel fără să preluați bunuri moștenire nu ați fi preluat nici datoriile mamei. Când accepți moștenirea, automat accepți și datoriile. Dacă nu accepți moștenirea, nu preiei nici datoriile.
Mostenire datorii
gorjdesign
Buna ziua,
Am urmatoarea problema. In urma cu 2 luni a murit tatal meu care avea in momentul respectiv pe numele lui un pamant. La 2 saptamani distanta a ... (vezi toată discuția)