Am urmatoarea problema. In urma cu 2 luni a murit tatal meu care avea in momentul respectiv pe numele lui un pamant. La 2 saptamani distanta a murit si mama mea, care avea pe numele ei o pivnita.
Am primit o citatie acasa pentru achitarea unei datorii a tatalui.
Deocamdata nu a avut loc nici o succesiune si dupa cat am inteles este un termen de 6 luni .
Daca renunt la mostenire sau accept mostenirea sub beneficiu de inventar din partea tatalui am inteles ca nu voi mai fi eu datornic.
Este posibil sa atace pe langa bunurile tatalui si sa ceara si pivnita care a fost pe numele mamei mele ?
Mosteniti si activele (bunurile) si pasivele (datoriile). In termen de 6 luni puteti accepta sub beneficiu de inventar sau refuza mostenirea dupa tata.
Daca acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar veti plati datoria in limita valorii respectivului teren. Adica nu platiti din banii dvs sau cu bunurile dvs datoria tatalui.
Va trebuii sa dezbateti prima data succesiunea tatalui si apoi mamei.
Daca considerati ca datoria nu acopera valoarea terenului puteti sa renuntati la mostenire.
Inteleg.. dar.. avand in vedere ca si mama mea, pentru 2 saptamani a fost mostenitor a bunurilor tatalui deoarece ea nemaifiind in viata nu mai poate face un act de mostenire sub beneficiu de inventar si automat e mostenitor care a preluat activul cat si pasivul. Ea la randul ei a lasat mostenire mai departe atat activul cat si pasivul.
Din acest motiv va intreb daca asa stau lucrurile si ei pot ataca in instanta folosind cele de mai sus mentionate chiar daca eu renunt la mostenirea tatalui .
Se impune sa acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar.
Chiar daca acceptati asa mostenirea nu scapati de datorii.Va trebui sa le achitati.
Marea problema este ca trebuie sa aflati exact ce datorii exista si va fi cam greu intrucat banca nu cred ca o sa va ofere informar,tii decat daca veti face dovada ca ...sunteti mostenitor.
Vorbiti cu notarul cum sa procedati sub acest aspect.
Aveti dreptul de a fi insotit de avocat la notar.
Vedeti ca nu numai suma datorata va fi imputata,ci si dobanzile si penalitatile.
Tocmai aceasta este problema.Banca nu ii va permite sa consulte dosarul pana nu este mostenitor acceptant.
O alta problema poate fi si aceea sa nu il considere mostenitor care a acceptat tacit...daca nu ia o decizie cat mai repede...
Mostenirea
roxicutza86
buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)