Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat ca nu stiu cum sa procedez: maica-mea care din pacate nu mai este a avut un antecontract de vanzare cumparare cu cineva din sat de la care a luat niste bani imprumut si acesta a cerut sa faca antecontractul in contul banilor datorati, terenurile pe care s-a a facut antecontractul sunt subevaluate pentru aproape 5 ha de arabil si fanete s-au platit 3800 lei, dupa decesul lui maica-mea procesul prin care cumparatorul vrea sa isi intabuleze terenurile s-a mutat pe mine si pe fratele meu in calitate de succesori, noi neapucand sa ne prezentam la nici un termen de judecata din cauza serviciului, iar saptamana trecuta s-a dat hotararea in prima instanta ca trebuie sa ii dam cumparatorului titlul de proprietate si certificatele de mostenitor si sa platim celtuielile de judecata ca asa prevede antecontractul, judecata care a fost initial intre maica-mea si cumparator iar noi de vreo 4-5 ori am fost citati la adresa gresita.
In termen de 30 de zile putem contesta hotararea, ce ma sfatuiti sa fac, sa o contest, mai ales ca nu inteleg de ce sa platesc eu cheltuielile de judecata ca eu nu am semnat nimica si a fost si eroare de procedura cu adresa de citare, si daca contest hotararea si antecontractul am vreo sansa de castig.
Va multumesc.
Portița era sa mergeți la un avocat,sa-l angajați pt a formula apărari în procesul dvs.Practic ati stat în pasivitate și acum va mirați că aveti de platit .Așteptați să va vina hotărârea motivată,mergeți la un av pt a vedea dacă exista vreo sansa în apel.Daca faceti apelul și pierdeți o sa aveti de achitat cheltuielile de judecata suplimentare.
Odata ce acceptati succesiunea, acceptati atat activul, cat si pasivul patrimonial, deci si bunurile si datoriile ce greveaza mostenirea.( desigur, in limita cotei-parti din dreptul de proprietate ).
Avand in vedere faptul ca in situatia de fata vorbim despre un pret derizoriu puteti solicita anularea antecontractului de vanzare-cumparare, in temeiul art. 1665 alin. (2) C.Civ., ramane de analizat modalitatea si calea procedurala care trebuie urmata pentru obtinerea anularii. Puteti intenta un litigiu pentru anularea antecontractului si sa solicitati suspendarea litigiului pe care il aveti acum.
Mostenire datorii
gorjdesign
Buna ziua,
Am urmatoarea problema. In urma cu 2 luni a murit tatal meu care avea in momentul respectiv pe numele lui un pamant. La 2 saptamani distanta a ... (vezi toată discuția)