avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cat platesc sanatate pt dividende?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cat platesc sanatate pt dividende?

Buna ziua, am o nelamurire legat de taxele sanatatea mai exact ce se palteste pt dividende.
Mentionez ca am un srl cu care mai facturez mici prestari servicii.

Pana acum am fost angajat full time la o firma, dar renunt la colaborare si voi fi..neangajat. Platesc sanatate mai multa pe dividendele ce le voi incasa la sfarsit de an?

Merita sa ma angajez la mine pe firma? daca ma angajez part time raman doar cu sanatate 5% peste acea limita?

Astept niste lamuriri, pt situatia in care raman neangajat...sau daca ma angajez part time?!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristi4b , utilizator 13:00, 1 Iulie 2019
Daca valoarea venitului sub forma de dividende incasat in 2019 va fi peste valoarea plafonului celor 12 salarii minime brute pe economie din acest an adica peste 24960 lei, va trebui sa depuneti decarati unica in maxim 30 de zile de la incasarea venitului in care sa bifati numai la contributia la sanatate 10% aplicat la valoarea plafonului. Termenul de plata va fi pana la 15 decembrie 2019 si beneficiati si de bonusul de 5% pentru care bifati in declaratie.
Altfel nu sunteti obligat la plata cass in 2019 pentru acest tip de venit.
Dar daca nu am contract de munca, doar venituri din dividente, nu era plafonul mai mare? am citit undeva de 25%?? Sau ma insel? Multumesc oricum
25% este daca doriti sa platiti lunar pentru a va asigura la pensie (cas). Dar pentru venitul din dividende nu e deloc obligatrie plata cas.
Ah, ok am inteles, multumesc, deci indiferent daca am calitate de angajat sau nu, daca depasesc plafonul doar sanatate e obligatoriu..10% si impozitul pe dividende, atat..nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Contributii srl fara salariati hurairinastefania hurairinastefania Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri cu privire la contributiile CAS si CASS pt un SRL nou infiintat fara salariati. Eu voi fi asociat unic si ... (vezi toată discuția)