Buna ziua, am o nelamurire legat de taxele sanatatea mai exact ce se palteste pt dividende.
Mentionez ca am un srl cu care mai facturez mici prestari servicii.
Pana acum am fost angajat full time la o firma, dar renunt la colaborare si voi fi..neangajat. Platesc sanatate mai multa pe dividendele ce le voi incasa la sfarsit de an?
Merita sa ma angajez la mine pe firma? daca ma angajez part time raman doar cu sanatate 5% peste acea limita?
Astept niste lamuriri, pt situatia in care raman neangajat...sau daca ma angajez part time?!
Daca valoarea venitului sub forma de dividende incasat in 2019 va fi peste valoarea plafonului celor 12 salarii minime brute pe economie din acest an adica peste 24960 lei, va trebui sa depuneti decarati unica in maxim 30 de zile de la incasarea venitului in care sa bifati numai la contributia la sanatate 10% aplicat la valoarea plafonului. Termenul de plata va fi pana la 15 decembrie 2019 si beneficiati si de bonusul de 5% pentru care bifati in declaratie.
Altfel nu sunteti obligat la plata cass in 2019 pentru acest tip de venit.
Ah, ok am inteles, multumesc, deci indiferent daca am calitate de angajat sau nu, daca depasesc plafonul doar sanatate e obligatoriu..10% si impozitul pe dividende, atat..nu?