avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOT VIOLENT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOT VIOLENT

Am un sot violent consumator de alcool care, face mereu scandal si tot el ma ameninta cu divortul in instanta unde spune ca ma va desfiinta ca om, Problema nu este ca ar deschide el actiunea de divort ci faptul ca imi va sustrage de la cutia postala toate comunicarile din partea instantei in asa fel incat eu sa nu depun intampinarea in termen sa nu imi pot face proba cu martori si alte aparari, incat divortul sa fie din culpa exclusiva si sa obtina prestatie compesatorie pt ca asta urmareste. (avem peste 20 ani de casatorie) Ce ma sfatuiti sa fac, cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 22:42, 1 Iulie 2019
Ce prestație compensatorie să obțină dacă-i violent?!
Aveți dovezi ale violenței? Ca de pildă, certificat medico legal sau măcar martori?
Dacă da, solicitați emiterea unui ordin de protecție și evacuarea provizorie a soțului, apoi intentați dvs acțiune de divorț!
Va rog sa-mi raspundeti cum pot face ca sa intru in posesia actelor transmise de instanta pe care el le sustrage de la cutia postala , cum pot proceda sa aflu in termen de divort. Sa=l notific prin executor sau prin avocat ......
Incercati sa fiti coerenta in ceea ce scrieti!
Cititi cu atentie ceea ce este scris si dupa ce aveti certitudinea ca ati inteles bine ceea ce ati citit reveniti cu intrebari.

Mai clar, dl avocat v-a raspuns tinand cont de afirmatia dvs cum ca sunteti victima unor acte de violenta din partea sotului.
Cum actiunea de divort nu este inca inaintata dl avocat va spune clar ca pe baza violentelor pe care dvs le suportati sotul nu are cum sa initieze o actiune de divort.
Sunteti deasemenea invitata sa strangeti probele actelor de violenta pe care dvs afirmati ca le suportati, marturii, certificate medico-legale, etc...!
In continuare sunteti foarte profesional sfatuita sa obtineti, in baza probelor, un ordin de protectie cu evacuare, etc...!
Daca sotul este evacuat din domiciliu nu mai are acces la cutia postala, etc... .

In postarea dvs initiala actiunea de divort nu era inaintata, deci daca nu exista actiune de divort cum poate sa sustraga sotul un act de notificare al unei actiuni care nu exista?!?

In al doilea post scrieti ca ar exista o actiune deja deschisa, cum ati aflat de existenta acestei actiuni, Mafalda va tras cartile sau a citit in zat?!?
Nu stim sa dam sfaturi in vant.

Procedura legala de instiintare prevede obligatia de remitere a actului de notificare in mainile persoanei desemnate contra semnatura si prezentarea CI-ului (buletinul) sau prin procura, deci sotul nu are cum sa sustraga actul de notificare din cutia postala.
Dupa ce actul de notificare a fost remis, notificatul este obligat sa-si ia un avocat pt a putea fi reprezentat in justitie.
In continuare, pe tot parcursul procedurii de justitie toate corespondentele vor fi gestionate de catre cabinetul de avocati al notificatului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti angaja avocat ,urmând să alegeți pentru comunicarea actelor de procedura adresa de la cabinetul acestuia.
Exact, puteți alege sediul pentru comunicare la avocat, cel mai bine ar fi să intentați dvs acțiunea, astfel încât nu există niciun risc!
Totodată puteți verifica periodic și pe portal.just.ro, accesând motorul de căutare și scriind numele dvs și al soțului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie BIRSAN-ALINA BIRSAN-ALINA Buna ziua, cf legii217/2003 - evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate; poate ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Urgent instrainare bunuri comune in timpul divortului maritur maritur Va rog sa ma ajutati urgent, sotul a introdus actiune de divort ramanad cu toate bunurile masini, casa, etc, pe mine si pe copil ma dat afara din casa, sunt ... (vezi toată discuția)