avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate accepta o succesiune printr-un înscris sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate accepta o succesiune printr-un înscris sub semnătură privată?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare: inscrisul sub semnatura privata prin care am acceptat mostenirea de pe urma defunctului meu tata trebuie comunicat celorlalti mostenitori sau trebuie inregistrat la o autoritatea publica?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 09:39, 4 Iulie 2019
Buna ziua,
Trebuie sa luati legatura cu notarul din localitatea unde a avut ultimul domiciliu defunctul pentru succesiune...
Declaratia de acceptare a mosteniri se da la notar si nu trebuie sa anuntati pe ceilalti despre asta, daca nu aveti o relatie buna cu ei...
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca mostenirea se accepta si printr-un inscris sub semnatura privata, nu doar autentic..
Cred ca este mai ok la notar, asa, cand vor dori, daca nu doriti dvs., sa deschida succesiunea o sa apara si acceptul dvs. la consultarea unui registru...( nu cunosc exact procedura, poate va explica altcineva mai bine...)
Stiu doar ca este mai bine sa va adresati notarului.
Detalii
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Acceptarea se face expres, printr-un inscris la notar, sau tacit, prin acte si fapte care dovedesc acceptare.
Acceptarea printr-un inscris sub semnatura privata necomunicat NIMANUI nu are nicio valoare juridica.
Fie mergeti la notar fie intreprindeti una din actiunile prevazute de art. 1110 C.Civ.
Va multumesc din suflet pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Mostenire-procedura in cazul in care mostenitorii directi (copiii defunctului) vor sa renunte la mostenire in favoarea unui nepot (copil al unuia dintre copiii defunctului) aureliao2015 aureliao2015 Buna dimineata Care este procedura in cazul in care mostenitorii directi (copiii defunctului) vor sa renunte la mostenire in favoarea unui nepot (copil al ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire caranbeu caranbeu Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. In cazul in care nu este dezbatuta mostenirea, si unul dintre frati sau nepoti, fara acordul ... (vezi toată discuția)
Succesiune- acte de acceptare tacita? logicus logicus Imi cer scuze pentru eventuala repetitie: cheltuielile de inmormantare (facturi/ajutorul de deces ridicat de la Casa de Pensii) se considera acceptare tacita ? ... (vezi toată discuția)