avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut

Buna ziua,
In luna februarie a anului trecut, adica 2018, am fost depistat in trafic, la un control de rutina, conducand un autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, rezultatul cu alcooltestul indicand o valoare peste limita admisa. Am refuzat recoltarea probelor de sange. Am fost anuntat ca mi s-a intocmit dosar penal. De atunci si pana acum, adica dupa aproape un an si jumatate nu m-a anuntat nimeni nimic. Am angajat un avocat care a inaintat catre procuratura o solicitare pentru “grabirea” procesului insa niciun raspuns.
Ce e de facut? Totodata, la ce pedeapsa ma pot astepta, avand in vedere ca a trecut atat de mult timp de lasavarsirea infractiunii? Exista “norocul” de a fi achitat sau macar de a nu mai fi necesar sa urmez din nou scoala de soferi?
Tin sa mentionez ca un ultimii ~ 20 ani nu am mai avut incidente in trafic.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Permis de conducere retinut so2ro so2ro Buna ziua, In luna februarie a anului trecut, adica 2018, am fost depistat in trafic, la un control de rutina, conducand un autovehicul sub influenta ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsă riscă pt conducerea sub influența alcoolului? Marin  Mihaela Marin Mihaela Bună ziua Soțul meu cetățean turc a fost prins conducând sub influența alcoolului A fost dus la spital pentru recoltare probe A ieșit o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcool Anca0816 Anca0816 Buna ziua! Persoana in cauza a fost gasit conducand sub influenta băuturilor alcoolice. La analiza sângelui rezultatul a fost 0,85 g/l. Nu a avut loc nici ... (vezi toată discuția)