avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Desfacerea contractul de munca
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Desfacerea contractul de munca

Unui muncitor contractual dintr-o instituție publică , care nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 12 iulie, a depus o cerere pentru concediu fără plată ,fără să motiveze solicitare,drept pt care nu i-a fost aprobată cererea. A fost convocat la comisia de cercetare disciplinara, dar nu s-a prezentat, nu a motivat absenta sa .
Abateri a mai avut la locul de munca , a fost depistat în stare de ebrietate și i s-a dat avertisment scris, apoi mustrări.
In aceste conditii I se poate desface contractul de munca , disciplinar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 2 Iulie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost convocat la comisia de cercetare disciplinara si nu s-a prezentat, atunci i sepoate desface contractul de munca.

Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca in urma abaterilor repetate alb_gabi alb_gabi Buna ziua, suntem o institutie publica si avem un angajat care a venit in satre de ebrietate, dupa care nu a mai venit la servici 2 zile. D-na director a ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului individual de munca pt absente nemotivate carmen64 carmen64 am mai multi angajati care lipsesc nemotivat de mai mult de o luna de zile ce pot sa fac in cazul lor? cum pot sa le desfac contractul ? (vezi toată discuția)
Angajat nu ridica convocator disciplinar meridianbet_hr meridianbet_hr Buna! Ma confrunt cu o situatie pe care poate ati intalnit-o si voi pana acum. La momentul in care am inceput sa lucrez la actuala firma am gasit pontate ... (vezi toată discuția)