avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca in urma abaterilor repetate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca in urma abaterilor repetate

Buna ziua, suntem o institutie publica si avem un angajat care a venit in satre de ebrietate, dupa care nu a mai venit la servici 2 zile. D-na director a constituit comisia de disciplina si l-a instintat pe angajat ca va fi cercetat disciplinar si sa se prezinte in ziua stabilita la comisia de disciplina.
Angajatul nu s-a prezentat. S-a intocmit proces verbal cu propunerea de sanctionare cu micsorarea salariului de baza pe trei luni cu 10% , sanctiunea s-a stabilit in lipsa angajatului. I s-a transmis decizia de sanctionare, prin posta, insa el tot nu vine la servici.
Angajatul mai poate fi sanctionat cu desfacerea contractului de munca? Daca se face iarasi un alt referat, o alta comisie de disciplina?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 29 Martie 2012
Din punctul meu de vedere ,raspunsul este afirmativ la ambele intrebari .
1. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile legii fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

2. Poate fi sanctionat cu desfacerea disciplinara a c.i.m. insa numai pentru abaterile disciplinare savarsite in perioada ulterioara sanctionarii precedente .... in acest sens, se va proceda din nou la cercetarea disciplinara prealabila ....
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractul de munca vulpitza70@yahoo.com vulpitza70@yahoo.com Unui muncitor contractual dintr-o instituție publică , care nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 12 iulie, a depus o cerere pentru concediu fără ... (vezi toată discuția)
Referat itm art. 65 emoketm emoketm Pentru a desface un CIM disciplinar trebuie facut un referat catre ITM, in care sa se explice imprejurarile care au dus la asta. Desi am tot ceea ce-mi ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat cata8 cata8 cum poti incheia un contract de munca ptr un salariat care vine in repetate randuri la servici sub influenta bauturilor alcoolice? (vezi toată discuția)