avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Întreținere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Întreținere bloc

Buna ziua, pentru perioda vacantei 15 Iunie -15 Septembrie(3 luni) nu locuiește nimeni in apartamentul pe care îl dețin. Am făcut cerere pt ca întreținerea și celelalte cheltuieli aferente sa fie suspendate pt aceasta periodada și depusă la șeful de asociație. Cind. Am depus-o mi-a spus ca minim 1 persoana trebuie sa figureze ca activa la adresa respectiva. Este corect se mi-a spus? Sau întreținerea și cheltuielile aferente chiar pot fi suspendate pt o perioda de 3 luni?
Cu respect,
Vlad Podoreanu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:12, 3 Iulie 2019
Buna ziua,
Aveti contoare pentru fiecare utilitate in parte ( apa calda/rece, gaze, electricitate...).
Daca da...notificati presedintele/administratorul ca o sa platiti doar cheltuielile ce se calculeaza pe cota parte indiviza ( la gasiti in legea 196/2018, Art. 85) pe durata cat sunteti plecat din apartament.
ART. 85
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in/si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; echipamente de echilibrare hidraulica a instalatiilor; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul -partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, instalator, electrician, portar, ingrijitor, personalul care asigura curatenia etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si cenzorului/comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; cheltuieli cu produse si accesorii pentru curatenie, alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Il puteti lasa sa verifice si noteze indexurile contoarelor la parasirea apartamentului precum si la revenirea in apartament, sa vada ca nu sunt consumuri de facturat...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
Daca e fiti mai catolic decat Papa, cereti persoanei, care va spus ca trebuie sa ramana o persoana, documentul in care scrie ce sustine. Mai sunt unii care cred ca asociatiile se conduc dupa ureche.
Nu este temeinic si nici legal a se impune persoane la calculul cotelor lunare de intretinere in conditiile in care apartamentul nu este locuit
In perioada cat in apartament nu locuieste nimeni,asociatia are obligatia sa calculeze si sa impuna numai contravaloare parti comune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. exista vreo lege in romania care scuteste proprietarul ... ArtDi ArtDi Buna ziua. Exista vreo lege in Romania care scuteste proprietarul unui apartament, care nu locuieste in acel imobil, de plata la asociatie a curateniei si a ... (vezi toată discuția)
Calcul administratie Buzdugan65 Buzdugan65 Cum se calculeaza suma platita pentru salariul administratorului de bloc ,cea datorata femeii de serviciu la suprafata apartamentului sau la numarul de ... (vezi toată discuția)
Calcul reparatii coloane de apa cirnu72 cirnu72 Buna ziua as dori sa stiu cum se calculeaza suma de plata la schimbarea coloanelor verticale de apa calda si rece dintr-un bloc cu garsoniere si apartamente ... (vezi toată discuția)