avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate începe o executare silită împotriva ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate începe o executare silită împotriva moștenitorilor unui debitor dacă aceștia nu dețin titluri de proprietate?

Buna ziua,

Am primit de curand, o somatie de plata de la primarie pentru achitarea impozitului datorat pentru un imobil detinut de catre bunicii mei, decedati in urma cu 10 ani. Pentru ca nu am avut cum sa fac succesiunea, nu am achitat impozitul pentru acel imobil de la decesul bunicilor si pana in prezent.

Anul trecut am scos de la primarie toate actele necesare dezbaterii succesiunii, insa succesiunea nu a fost finalizata la un notar.

Prin urmare, este legala inceperea executarii silite impotriva mea daca nu detin certificat de mostenitor/titlu de proprietate asupra acelui mobil? Care este baza legala?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 15 Iulie 2019
Buna ziua,
Creditorul poate solicita, in temeiul art. 1107 C.Civ. acceptarea succesiunii si cand se dezbate succesiunea se indestuleaza din valoarea acesteia.
Dacă sunteți mai mulți moștenitori, finalizați cât mai repede succesiune, apoi puneți mână de la mână, și plătiți integral restanța la impozitul pe casă.

Altfel creditorul va forța el dezbaterea succesiunii, după care va scoate casa la licitație, ca prin vânzare să-și recupereze creanța.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Creditorul poate solicita, in temeiul art. 1107 C.Civ. acceptarea succesiunii si cand se dezbate succesiunea se indestuleaza din valoarea acesteia.


Va multumesc pentru raspuns. Daca am inteles bine, in articol este vorba de creditorii succesibilului, succesibilul fiind eu. Datoria nu este a mea ci a bunicilor mei. Pe mine ma intereseaza daca au dreptul sa-mi puna mie poprire doar pentru faptul ca am scos de la primarie anexa 24 necesara dezbaterii succesiunii. Nu am facut niciun demers la notar.
Dapix a scris:

Dacă sunteți mai mulți moștenitori, finalizați cât mai repede succesiune, apoi puneți mână de la mână, și plătiți integral restanța la impozitul pe casă.


Multumesc pentru raspuns! Nu stiu daca asa este legea, insa pentru a dezbate succesiunea imi trebuie certificatul fiscal pe zero, adica fara datorii. Voi plati datoria la un moment dat insa nu mi se pare normal sa mi se puna poprire atata timp cat nu detin un certificat de mostenitor.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
mariusstoican, utilizator
Nu pe dvs personal o să vă execute silit. Primăria are dreptul sa scoată la licitația casa cu datorii, să-și recupereze banii de impozit. Vă convine să rămâneți fără casa moștenită`?

Nu vă pune poprire pe banii dvs. Banii de impozit vor fi recuperați din vânzarea bunului moștenit.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa-mostenire confiscata pentru neplata impozitelor, recuperare prin achitarea acestora? cretu87 cretu87 Buna seara.Am o nedumerire legat de o mostenire.Ceea ce stiu este ca succesiunea dupa bunici nu s-a facut,ei fiind decedati de 15 ani.Cei de la primarie mi-au ... (vezi toată discuția)
Mostenitor executat auricius auricius Buna ziua. Sunt mostenitor de drept a-l unui imobil(parintii decedati),am domiciliu la adresa respectiva,dar nu am dezbatut succesiunea. Imobilul a fost scos ... (vezi toată discuția)
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)