avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actualizare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actualizare pensie intretinere minor

Buna ziua,

Sunt divortat si am doi copii: un baiat si o fetita, iar in hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor a fost stabilit: baiatul la tata iar fetita la mama. Fiecare parinte a fost obligat prin decizie la plata unei pensii in cuantum de 16,6% din venitul net.
Intrebarea mea este, in cazul in care fostei sotii i s-a marit salariul semnificativ intre timp (lucreaza in domeniul medical) iar aceasta a continuat sa plateasca pensie raportata tot la vechiul salariu (conform cu ultima adeverinta adusa in timpul divortului), ce trebuie facut pentru a o obliga sa plateasca actualizat ?
Mentionez ca eu am platit corect de fiecare data (pot dovedi cu extrase bancare), si pot dovedi oricand ca in cazul meu nu au existat majorari salariale de la hotarare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:02, 4 Iulie 2019
O chemați în judecată pe fosta soție, pentru actualizare pensie de întreținere la noile împrejurări date de modificarea venitului.
Instanța va dispune majorarea pensiei la veniturile actuale, începând cu data depunerii acțiunii dvs.

Grăbiți-vă, că pierdeți banii pentru fiecare lună care trece.
Sentinţa se referă la % din salariul net, deci mama e obligată să respecte sentinţa. Apelaţi la un executor judecătoresc, problema dvs. intră în competenţa executorului.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns.
As mai avea doua intrebari:
1. Este neaparat nevoie de un avocat in cadrul acestei proceduri ? Presupun ca legea este destul de clara in acest caz.
2. Pot cere cu efect retroactiv, avand in vedere ca cuantumul pensiei este stabilit in procente si nu o suma fixa ?
Multumesc.
1. Mergeţi la executor cu hotărârea autentificată la Judecătorie, plătiţi un avans şi restul e treaba executorului.Eu vă sfătuiesc ca înainte de demararea procedurii de executare silită, să-i comunicaţi mamei dolenţele dvs, prin email sau printr-o scrisoare trimisă prin agent procedural-îl găsiţi tot la biroul executorului , specificaţi o dată până când aşteptaţi răspunsul ei, apoi demaraţi executarea.
2.Executorul va cere veniturile nete, retroactiv, şi ca executa datoria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pentru pensie minor si implinirea majoratului Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii: un baiat si o fetita, iar in hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)