avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical acordat în urma unui accident de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical acordat în urma unui accident de muncă

Bună ziua,
Un lucrător, care are Contract de muncă pe perioadă determinată, a suferit un accident de muncă. În perioada de concediu medical, contractul de muncă a expirat și nu i-a mai fost prelungit (pentru perioada cât persoana respectivă se afla în concediu medical pentru accident de muncă) (înregistat la ITM).
Aceasta persoană poate lua contravaloarea concediului medical de la Casa de Sănătate sau de la Casa de Pensii?
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: simonacjcr , utilizator 15:01, 4 Iulie 2019
Concediile medicale pentru accidente de munca se platesc de catre CJP care administreaza Fondul national unic constituit conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea obligatorie pentru AM si BP. La acest fond cotizeaza obligatoriu, lunar toti angajatorii.
Mulțumesc frumos. Asta știam. Este un caz particular în întrebarea mea. Persoanei respective i s-a încheiat contractul de muncă, la termenul stabilit . Încheierea contractului de muncă s-a făcut în timpul concediului medical pentru accident de muncă. Omul respectiv a prezentat certificat medical și după ce i-a fost încheiat contractul de muncă. Pentru el nu mai plătește niciun angajator contribuție pentru asigurarea obligatorie. În acest caz particular, lui îi mai plătește cineva perioada de concediu medical, ce o are după desfacerea contractului de muncă?
ART. 14 din legea 346/2002
(1) În cazul accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, declarate în condiţiile legii, în timpul activităţii profesionale, dreptul la prestaţiile şi serviciile de asigurare se menţine şi ulterior încetării raporturilor de muncă/serviciu până la data îndeplinirii condiţiilor de pensie pentru limită de vârstă.
Sa mearga cu aceste concedii la Casa Judeteana de Pensii.
Mulțumesc foarte mult. M-am uitat pe Lege și nu mi-a sărit în ochi articolul!!! Asta voiam să aflu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)
Accident de munca alesshya alesshya Buna ziua! Am si eu urmatoarea situație: Soacra.mea a suferit un accident de munca pe 22 octombrie, iar pe data de 31 octombrie contractul ei de munca ... (vezi toată discuția)