avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... eliberare adeverinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

eliberare adeverinta

in ce act normativ este precizat termenul de 30 zile pentru eliberarea unei adeverinte
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 4 Iulie 2019
Despre ce adeverinta este vorba ?
cred ca e vorba de OG 27/2002, care stabileste la 30 zile + 15 zile pentru situatii ce necesita verificari suplimentare, insa acesta este termenul de raspuns.
raspunsul poate fi si negativ
in plus, e vorba de cerinte ce se aplica institutiilor publice,
OG 33/2002 care se refera la reglementarea eliberarii certificatelor și adeverintelor de către autoritățile publice centrale și locale , nu prevede niciun termen ... insa, potrivit dreptului comun - luand solicitarea ca o petitie - termenul reiese de 30 de zile , conform actului normativ mai sus mentionat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare adeverinta de munca copilul2010 copilul2010 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama mea a depus cerere pentru pensionare anticipata si urmeaza sa-i vina decizia in curand. In calculul pensiei ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare adeverinta vechime de la itm barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. am fost azi la ITM Constanta sa solicit ,in vederea depunerii dosarului de somaj, o adeverinta de vechime in munca pt ca nu am avut carnet de munca. ... (vezi toată discuția)
Timp solutionare cerere catre managementul companiei josette2014 josette2014 Daca inaintez catre managementul companiei o cerere (care nu este reglementata in vreo procedura standard din legislatie), pentru care cer si primesc numar de ... (vezi toată discuția)