avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp solutionare cerere catre managementul companiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp solutionare cerere catre managementul companiei

Daca inaintez catre managementul companiei o cerere (care nu este reglementata in vreo procedura standard din legislatie), pentru care cer si primesc numar de inregistrare, sunt obligati sa-mi dea un raspuns (fie pozitiv sau negativ)?

In cate zile ar trebui sa-mi dea raspuns si ce pot face daca nu-mi raspund deloc?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 17 Iunie 2014
Daca angajatorul este din sectorul bugetar,atunci are obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.

In sectorul privat, nu avem un text de lege aplicabil expres pentru astfel de situatii. Prin urmare, o astfel de procedura trebuie sa se regaseasca in reg.intern al angajatorului.
De ce doar in sectorul bugetar? E act normativ care mentioneaza expres asta (ca e aplicabila doar in sect bugetar)?

Deci, la privat, eu nu am dreptul sa primesc raspunsuri pentru orice solicitare fac? Pff... :(
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
josette2014, utilizator
OG nr.27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor - ordonanta are ca obiect reglementarea modului de exercitare de catre cetateni a dreptului de a adresa autoritatilor publice petitii formulate in nume propriu.

Constituția Romaniei , art.51 (4) - Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul cash Rulzz Rulzz Bună ziua, Știu că pot cere angajatorului ca plata drepturilor salariale să fie făcută cash. Dacă este așa vreau să știu care este procedura pentru ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare danut30 danut30 am facut o cerere la fosta subunitate unde am lucrat pentru plata unor ore suplimentare din anul 2009 pana in 2012.am sanse sa-mi fie platite si in cat timp ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere scrisa ionutnitu ionutnitu exista obligatia angajatorului,privat,de a raspunde,intr-un timp anume unei cereri?Zilele de concediu de odihna,aferente vechimii in munca,le solicita ... (vezi toată discuția)