avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul pensie LV din INV
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul pensie LV din INV

Până la data de 06.05.2003 aveam o vechime în muncă , cu tot cu stagiul militar de 22 ani , 6 luni și 29 zile (Total stagiu de cotizare realizat) . De la Decizia din 2003 INV până în 2008 când au fost luate în calcul orele de dirigenție și mi s-a dat altă Decizie , indicii (Nr.total pct. realizate , Punctajul mediu anual și Valoarea pct. de pensie) au crescut . În 3.05.2019 am împlinit 65 de ani și mis-a dat a treia Decizie în care ; indicii de Puncte realizate și Punctajul mediu anual sunt mai mici iar Valoarea Punct pensie este mai mare . Pensia asigurări sociale este stabilită la 649 Lei , scris mare în partea de sus a paginii iar în josul paginii , cu litere mărunte la Motivare scrie că , „Se menține în plată cuantumul pensiei de invaliditate” , fără a specifica clar , care este suma ce va trebui să o încasez . Întreb dacă este corect așa ? P.S. Am fost încorporat din câmpul muncii , de ce nu se calculează și perioada armatei , doar luam soldă ?!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:33, 5 Iulie 2019
Armata a intrat în calculul pensiei de invaliditate.
Postați din cele 3 decizii:
Total stagiu de cotizare
Din ce se compune acesta
Stagiul complet de cotizare
Toate datele de la punctul "G" din ultima decizie și din cea din 2008 daca s-a emis după 01/10.
Este posibil că răspunsul s-al dau cel mai devreme duminica seara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta flicsn flicsn Buna ziua, Am 65 ani, Bucuresti si cu ingaduinta si amabilitatea D.vs doresc sa-mi clarific o nelamurire: in anul 2000 am fost pensionat medical gradul II ... (vezi toată discuția)
Perioada asimilata pavaluk pavaluk buna,as dori sa cer o informatie sau un sfat de la d-voastra. Din 31 01 2007 si 02 07 2016 am fost in pensie de inv 3,dupa care am primit decizia de pensionare ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala florentina2014 florentina2014 buna ziua!numele meu este marilena,am 53 de ani.am o mare nelamurire,care sperrrrr sa ma ajutati sa scap de ea! am lucrat 17ani si 3 luni dupa care m-am ... (vezi toată discuția)