avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avem probleme foarte urâte cu proprietarul casei pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avem probleme foarte urâte cu proprietarul casei pe care am închiriat-o și trebuie să plecăm, dar nu vrea să ne restituie garanția. Ce șanse avem s-o recuperăm dacă apelăm la instanță?

Buna ziua, avem nevoie de un sfat daca am avea sanse de castig prin deschiderea unui proces in tribunal impotriva proprietarului la care stam cu chirie.

Am inchiriat de 2 luni o casa cu curte independenta in imediata vecinataate a brailei la pretul de 450 euro, aici au fost sere care nu mai functioneaza. In momentul negocierilor inainte de a lua casa in chirie am cerut proprietarului daca e de acord sa faca gard de delimitare al curtii casei pe care noi sa il folosim deoarece fiind aici sere totul era spatiu deschis, a fost de acord (altfel nu inchiriam casa), martori fiind agentia si o persoana de la locul de munca al sotului. Din discutii era normal ca doar casa si terenul din fata casei era de inchiriat si nu toate serele, avand doi copii mici de 1,5 si 3,5 ani si pentru noi era ok.

Ni s-a cerut garantie 2 luni de zile, cu care am fost de acord. Casa are 2 dormitoare, living, bucatarie, baie.

Sotul a intrat primul in imobil, si fiind italian nevorbind bine limba romana, m-a lasat pe mine sa vorbesc cu fiul proprietarei, casa este a mamei fiului care ne-a inchiriat-o, si cu dansul am ajuns ulterior la litigii, nu ii trebuie oficial procura sa o reprezinte pe mama lui? Noi nu am vazut nimic in acest sens, dansul fiind cel cu amenintarile.

In momentul in care am venit eu cu copiii din a doua luna, le-am cerut frumos sa ne dea facturi sa putem plati mai departe utilitatile, fiul proprietarei a inceput cu jigniri si ca se ocupa el. Am vazut o factura la gaz cu o datorie de aproape 900 de lei neplatita pentru lunile de dinainte inchirierii, si a zis ca se ocupa el.

Dupa o saptamana vin de la gaz sa ne opreasca gazul, am inceput atunci sa comentam si sa punem intrebari, gunoiul nu se duce, trebuie sa ni-l ducem noi, in partea care domnul a facut gardul de delimitare am vazut ca ei au inca un spatiu de locuit acolo,

proprietara casei cu fiul si nepotul sunt zilnic aici, si am intrebat de consum la apa curent si gaz daca sunt contoare diferite din moment si eu stau aici mai tot timpul si consuma, au inceput cu amenintari si jigniri, ca daca nu ne convine sa plecam (domnul de la agentie ulterior am aflat ca este prieten bun al acestui domn si au pus in contract conditia ca daca plecam noi de buna voie inainte de un an el are drept sa isi retina garantia).

Ne tot scoate ochii ca cei 900 euro sunt pentru gard, desi nu asa a fost intelegerea. Am verificat si pe proprietate exista doar un singur contor la toate utilitatile si nu doua cum ar fi normal. Deci ce folosesc ei dincolo platim noi. Cand au venit sa opreasca gazul fiul proprietarei a ibceput cu amenintari verbale sa plecam intr-o saptamana, la care noi am ripostat, stiind ce scrie in contract ca el ramane cu garantia.

Vazand ca nu plecam asa cum doreste el, pentru ca in contract scrie ca avem 60 de zile de preaviz, am inceput sa vautam alta chirie si l-am informat prin mesaj ca nu putem pleca pe data de 1 iulie cum vrea dansul ci pe 10 iulie, s-a enervat si ne-a trimis un mesaj de amenintare ca el are inregistrari ca ne batem copilul (are camere de luat vederi peste tot am inteles dar ne-au informat ca nu mai functioneaza), baiatul de 3,5 ani este hiperactiv si foarte gelos pe sora lui, am fost si la doctori cu el inclusiv psihiatru, nu il lovim sa ii facem rau (i-am mai dat la fund,are inca pampers), mai mult amenintari pentru ca este foarte violent cu sora lui, ii aratam ca ce face el sorei lui nu e bine si vedem ca a inceput sa se calmeze

ma rog, inainte de cearta baiatul fiului proprietarei era mereu prezent la noi in curte si in casa zicand ca e casa lui si era foarte violent cu fiul nostru. Il lovea mereu in cap, ceea ce iam zis proprietarei, adica bunicii, dar nici macar nu ii interesa. In mesaj a mai scris ca el deja are alt chirias si sa eliberam imediat imobilul.

Am sunat agentia (domnul a zis ca nu ii vine sa creada ce aude) si desi i-am platit la final a zis ca pe el nu il intereseaza dar daca ajungem in tribunal el vine ca martor pentru gard, sa spuna despre intelegere. Ulterior au fost contactati de firma sotului si li s-a spus ca nu ne da garantia inapoi.

Am facut o scrisoare oficiala si le-am trimis-o in care am spus clar cand si de ce parasim acest imobil contrar vointei noastre cu specificarea ca cei 900 euro garantie nu erau pentru gard cum sustine dansul si ii dorim inapoi. Daca nu mergem mai departe la politie, protectia consumatoeului si tribunal. Ce sanse avem la proces?

Vreau sa mai adaug faptul ca poarta de intrare pe proprietate este poarta comuna si este pe partea cu gardul facut de delimitare al spatiului folosit de noi, adica intra si iese cine vrea, persoane straine noua, si ca sa ajunga in partea dansilor trec prima data prin curtea noastra, deci noi aici cu doi copii mici nu avem intimitate deloc. Ei mai au o intrare prin spate care ajunge doar pe partea lor dar nu o foloseau, si o folosesc doar acum de cand au aparut problemele.
Va multumim
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 12:59, 9 Iulie 2019
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Povestea dvs este prea lunga,enorm de multe amănunte nesemnificative.Atunci când solicitați un raspuns,mergeți la un av sau adresați o sesizare unei instituții, încercați să prezentati lucrurile scurt,clar la obiect.Nu am avut răbdare să o citesc va pot spune doar ca politia si protectia consumatorului nu au nici o atribuite pt a rezolva problema dvs.
ok va multumim
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat nu ati stipulat in contract aceste clauze si obligatii ele sunt greu de probat ....O sa va judecati si pana se termina procesul garantat expira contractul.
Puteti de asemenea sa cereti rezilierea contractului cu daune de interese.
Dar cel mai corect consultati un avocat care sa studieze contractul si pentru orice problema cu tenta violenta solicitati interventia politiei deoarece acele constatari va vor fi de folos in instanta
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
DenisRif, utilizator
Multumim de raspuns, scuze pentru mesajul prea lung, cred ca nu s-a inteles pentru ce vrem sa deschidem procesul, vrem garantia inapoi cei 900 euro, si avem 2 martori cand s-a facut intelegerea cu gardul, asa am luat casa.
In contract scrie ca dansul isi retine cei 900 euro daca plecam de bunavoie inainte de expirarea contractului de 1 an, dar datorita a ce am scris mai sus dansul ne-a dat afara ca are alt chirias.
Buna ziua nici eu nu am avut rabdare da citesc totul eu ca proprietar cer chirie,avans utilitati si garantie pt furturi daume etcAvind avans utilitati lunar platesc eu totul si la 12 luni ne socotim Le dau toate instrumentele sa ma verifice.Personal rambutsez totul dupa ce primesc ultimele facturi(decalaj 2luni) Deci in cazul dvoastra probabil ca proprietarul nu are ultimele facturi.Succes.

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse contract inchiriere jordann jordann buna ziua.in urma cu un an am inchiriat un apt cu 2 camere ,nemobilat. Apt. este situat intr-un imobil particular cu 3 etaje. In apt era doar centrala ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament - contract de inchiriere si proces verbal de predare - primire Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua.Am nevoie de cateva sfaturi, in legatura cu inchirierea unui apartament. Am locuit intr-o garsoniera inchiriata de la inceputul lunii noiembrie 2011 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)