avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende anticipate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende anticipate

Dividende anticipat 2018 plătite in plus pot fi compensate cu dividende anticipate 2019?
Impozit pe dividende plătit in plus se va compensa?
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: danutz_didi , utilizator 07:26, 9 Iulie 2019
Am sa incerc sa dau tot eu răspunsul și doresc confirmare sau infirmare
Diferența plătită în plus se va trece pe debitor diverși iar imp pe dividende la alte creanțe legate de buget.
Ar fi 2 soluții
1. Calcul dobândă după 60 zile depunere bilanț până la restituirea completă.
2. Distribuirea de dividende in avans cf legii pe 2019 cu neplata către asociați cu recuperarea debitului concomitent cu compensarea imp pe dividende plătit in plus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Exercițiu financiar 2019: administratorul a tot ridicat bani din firmă, cum să procedez cu conturile 542 și 461? vă rog să mă ajutați cu un sfat Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Administratorul firmei a tot ridicat bani din firma si soldul lui 542 este destul de mare.Vechea contabila amvazut ca i-a inregistrat apoi in 461 ... (vezi toată discuția)
Compensare impozit pe profit de recuperat cu tva de plata Mirela Cristea Mirela Cristea O societate are TVA de plata in luna aug. si impozit pe profit de recuperat din anul precedent. Se poate solicita compensarea? Dar cu alte impozite , de ex ... (vezi toată discuția)