avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Răspuns CNPP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Răspuns CNPP

Bună seara! Va întrebam aseară și țin sa va multumesc pentru răspunsul prompt oferit, dacă în condițiile unui stagiu de cotizare astăzi de 34 ani, vârsta actuala de 52 ani și incadrat în grad de handicap accentuat, pot solicita ieșirea la pensie cu 10 ani mai devreme decât vârsta standard de pensionare. Va solicitam un răspuns pe aceasta speță, deoarece aveam lansata aceiași întrebare către CNPP, răspunsul lor mi-a parvenit doar astăzi. Susține CNPP ca pot beneficia de reducerea cu 10 ani a vârstei de pensionare, numai cu condiția de a face dovada realizării a 2/3 din stagiul complet de cotizare, în condițiile existentei handicapului. Mi-aș fii dorit sa va prezint un scan cu aceasta adresa primita de la CNPP, dar nu am reperat în site posibilitatea de a atașa documente pdf. Certificatul meu este emis în data de 03.2016.Va solicit opinia dvs pe aceasta tema. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:49, 7 Iulie 2019
Răspunsul CNPP este corect. Așa cere legea, să aveți lucrați 24 de ani, în condiții de handicap.

Dacă handicapul l-ați dobândit abia în 2016, aveți lucrați în condiții de handicap doar 3 ani.

Ați primit răspuns și în acest topic:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
Dapix, utilizator
Și atunci înseamnă că reducerea varstei de pensionare se calculează ca și procent din stagiul cotizat în aceste conditii? Ca și exemplu : la 12 ani și 8 luni cotizații, poți cere ieșirea la pensie cu 5 ani mai devreme? Mulțumesc!

Dapix a scris:

Răspunsul CNPP este corect. Așa cere legea, să aveți lucrați 24 de ani, în condiții de handicap.

Dacă handicapul l-ați dobândit abia în 2016, aveți lucrați în condiții de handicap doar 3 ani.

Ați primit răspuns și în acest topic:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Nu.
Trebuie indeplinita conditia de stagiu in conditii de handicap de 23 ani si 4 luni.
Cum va precizat și CNPP în răspunsul la petiție, puteți beneficia de reducerea de 10 ani a vârstei de pensionare, numai cu condiția să fi lucrat până la împlinirea vârstei de 55 de ani, 2/3 (23 de ani și 4 luni), în condițiile existentei handicapului accentuat.

Dacă ați dobândit handicapul abia în 2016, nu aveți când să mai lucrați 24 de ani în condiții de handicap accentuat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)
Pensionarea unei persoane cu grad de handicap MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Am vazut articole referitoare la posibilitatea iesirii la pensie cu 10 ani mai devreme în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au ... (vezi toată discuția)
Reducere varsta pensionre pt handicap ulterior calitatii de asigurat Bdhx117 Bdhx117 Buna Ziua, Referitor decizia pronuntata in sedinta din 9 oct 2018 a curtii constitutionale care a ADMIS ca sintagma \"preexistent calitatii de asigurat \" ... (vezi toată discuția)