avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat de sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat de sucesiune

buna ziua.am si eu niste nelamuriri: mama mea a avut un frate care a decedat...pt ca nu avea mostenitori sucesiunea a fost deschisa de catre fratii lui parintii fiind decedati.din succesiune a rezultat o garsoniera pe care trebuiau sa o imparta 3 frati.ei au cazut de acord cand au mers la notariat si au deschis sucesiunea sa ii ramana garsoniera mamei mele urmand ca in termen de 3 ani sa le dea cate 10000 de euro la fiecare din cei doi frati.momentan nu au facut decat o declaratie scrisa neautentificata la notar pt a le inapoia banii.chestia care e acum este ca unul din frati nu mai doreste banii in 3 ani si ii vrea acum amnenintand ca anuleaza actul de succesiune.intrebarea mea este in cat timp poate ataca actul de succesiune dau daca poate sa il anuleze ?el dand atunci la notariat o declaratie precum ca nu are nici o pretentie asunpra mostenirii si o lasa pe mama mostenitoare
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
marius s, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:46, 26 Noiembrie 2009
...daca a renuntat nu mai poate sa revina si nici sa atace succesiunea...
Avand in vedere ca a renuntat expres la mostenire, nu mai poate face nimic.
eu din cate am intels se poate ataca in decurs de sase luni de cand s-au depus actele de succesiune succesiunea fiid facut pe data de 24 noiemberie 2009 .el spunea ca poate sa invoce ca a fost inselat dar au fost atunci de fata si doi martori prin care a renuntat de buna voie facundu-se si declaratia accea prin care urmeaza sa le platim cate 10000 de euro la fiecare dar care inca nu a fost autentificata la notar...
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
marius s, utilizator
Renuntarea la succesiune expresa si inaintea noatrului este irevocabila, neanulabila.
Poate apare o problema daca demonstreaza ca nu era in deplinatea facultatilor mentale, ceea ce este imposibil de demonstrat acum.
ar mai fost o chestie...in declaratia lui notarul a mai specificat ca nu poate momentan sa citeasca pt ca nu avea ochelarii la el...este astea vreo bresa?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
marius s, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz pe tp si decizia 11 din 05.02.2007 a iccj. deceba11 deceba11 Titularul si sotia decedeaza in aceasta ordine in 1972 la interval de 3 luni. Raman 3 erezi , succesiunea se dezbate dupa 6 luni in anul 1973. Primul erede ... (vezi toată discuția)
Acte suplimentare pt certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 De ceva timp ma zbat sa obtin certificatul de mostenitor dupa mama mea. Acum notarul a venit cu o alta \"chichita\" si pentru ca nu prea stiu cum sa o rezolv ... (vezi toată discuția)
Moștenire meliandreea meliandreea Tata are o garsoniera proprietate (dobândită prin mostenire de la părinții lui cu cota de 1/1 prin renunțarea fratilor în favoarea lui) mostenirea fiind ... (vezi toată discuția)