avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde pot depune o plângere împotriva vecinilor cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde pot depune o plângere împotriva vecinilor cu nepoti foarte galagiosi?

Locuiesc la casa,si de trei saptămâni nu mai am liniste don cauza a doi nazdravani vare urla si tipă cât pot de când se trezesc pâna ce metg la culcare! Locul lor de joaca ..o trambulina,topogan si hamacul se gasesc la 6 metri de geamul dormitorului mei! L-am rugat pe bunicul (vecinul) sa mute locul de joaca in partea opusa a casei pentru ca are destul spatiu! Acesta mi-a răspuns să-mi întorc eu casa! O abetatie! Mai ales spusa si pe in ton nervos,adăugând si faptul ca eu neavând copii (din motive medicale...dat nu este treaba lui) nu iubesc copii! Eu l-am rugat frumos sa tempeteze tipetele copiilor! Eu sunt pensionară si cardiaca , iau zilnic medicame pentri inima si tensiune,iar soțul meu lucrează in ture! Va rog ajutați-mă! Nu mai stiu ce sa fac!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 11:50, 7 Iulie 2019

Chemați poliția.
Temeiul de drept este Legea nr. 61/1991:

Art. 2.
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Art. 3.
(1) Contravențiile prevăzute la art. 2 se sancționează după cum urmează:
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) și 28);
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5) -7), pct. 8) -10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) și pct. 32);

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica ... csandra csandra doresc sa cunosc litera legii privind linistea si ordinea publica respectiv +spatiul dintre doua blocuri , in care se afla un spatiu de joaca amenajat si in ... (vezi toată discuția)
Este vreo lege care restricționată muncitorii care lucrează pe șantier să respecte o anumită lege a liniștii publice? Stormwatch Stormwatch Buna seara, In cartierul unde stau se construiește ceva, iar ei dărâmă clădirea de langa, iar blocul trepidează deja, nu ar trebui sa fie o lege ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)