avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacat de caini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacat de caini

Am fost atacat de 4 caini ciobanesti in timp ce pedalam pe bicicleta pe digul raului Siret. Stana este la 30m de locul unde am fost atacat. Am vazut 2 ciobani care in pofida urletelor mele de ajutor nu au facut nimic ca sa ma ajute. Am fost nevoit sa folosesc undita ca sa tin cainii la distanta si doar printr-o minune nu am fost muscat. Am trecut prin minute de groaza si cred ca am avut noroc ca am scapat de moarte. Cainii erau extreme de agresivi si doar lungimea unditei i-a tinut la distanta. Am pedalat nebuneste in timp ce incercam sa tin cainii cat mai departe de mine. Am deteriorat roata din fata a bicicletei si am rupt o undita scumpa ca sa scap nevatamat. Am sunat 112 si am fost contactat de un politist care mi-a cerut sa contactez politia comunala.
- Ce pot sa fac in continuare pentru a recupera cel putin valoarea unditei distruse si reparatia rotii bicicletei?
- De ce pot acuza proprietarul turmei si pe ciobanii care au asistat la atac fara a misca un deget?
- Ce pot cere politiei locale cand ma intalnesc cu ei?
- Pot solicita sefului de post numele ciobanilor ca sa ii dau in judecata?
Cu multumiri in avans
Cel mai recent răspuns: dorinlupea , utilizator 15:39, 8 Iulie 2019
Important era sa depuneti plangere la politie imediat ce s a intamplat fapta.
Daca erati pe domeniul public lucrurile se complica pentru proprietarul cainilor.
Practic dv reclamati distrugerea bunurilor, ceea ce este de competenta politiei nationale, inexplicabil de ce v au pasat la comunitari.
Am sunat imediat 112 si peste 1 ora am stat de vorba cu un politist care a completat un formular de apel la 112. Alaltaieri am depus plangere scrisa la politia comunala si am luat numar de inregisrare. Cred ca digul comunal este domeniu public.
Din precizarile dv rezulta ca ati circulat pe drum public
Asteptati concluziile verificarilor politiei
Politia imi va furniza numele ciobanilor ca sa ii pot actiona in justitie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art 12 og 55/2002 proprietarii cainilor agresivi care ataca persoane sunt pasibili de inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Faptul ca acei caini agresivi nu purtau botnita si nu erau tinuti in lesa atrage proprietarului amenda de la 1500 la 3000 ron
Daca ati fost atacat, ati suferit pagube materiale fapta e considerata infractiune.
Identificarea proprietarului, normal se va face de catre politie, acesta va fi citat la politie pentru declaratii in dosarul de urmarire penala.
In cele mai multe cazuri se ajunge la impacare.
Proprietarul va acoperi paguba, in schimbul retragerii plangerii penale.
Eu in locul dv le as cere suma de 10 ori., sa se invete minte sa si tina cainii pe proprietate, sau sa respecte legea, daca tot ii lasa pe domeniul public
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2019
costel5, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare atac canin ! buna ziua. ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin ... Sebi Oprea Sebi Oprea Buna ziua. Ca sa pun intrebarea, cred ca e nevoie sa explic putin pe scurt care este situatia cu care ma confrunt. Detin un caine din rasa Amstaff, inregistrat ... (vezi toată discuția)
Atacat de câinii de la stână în timp ce mergeam cu familia la plimbare în pădurea de lingă localitate iulianghetau iulianghetau azi,29 august, fiitnd zi de sărbătoare , am ieșit cu prietenii de familie dis de dimineață să facem o plimbare în pădurea de lîngă satul unde locuim, ... (vezi toată discuția)
Procedura declarare caine (malinois belgian) la politie Ionela462 Ionela462 As dori sa ma ajutati cu privire la formalitatile si procedurile legale in a declara cainii potential periculosi la politie. Mentionez ca detin: - un ... (vezi toată discuția)