avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Amenintata de Banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Amenintata de Banca

Buna ziua!

Astazi am fost sunata de cei de BRD , departamentul juridic si mi-au spus ca daca nu platesc astazi restanta pe care o am se vor duce la adresa din buletin si ca vor scoate casa parintilor mei la vanzare pentru a isi recupera banii.Am uitat sa mentionez ca este vorba despre un credit de nevoi perosnale fara garantii.
Au voie sa faca asa ceva?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2009
florenitna86, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 17:40, 27 Noiembrie 2009
Sa sune sa va ameninte daca au voie? Nu e frumos ce fac, dar nu exista o prevedere legala care sa-i impiedice. Merg si ei la intimidare.
Sa vanda casa parintilor? Nu au cum.
Chiar daca parintii dvs. au garantat creditul dvs. tot nu pot face asa ceva.
In caz ca dvs. nu va platiti restantele atata timp incat sa se declanseze procedura executarii silite, sunt multe etape de parcurs : somatie de plata, poprire pe venituri, daca nu aveti venituri executare bunuri mobile etc.
Eventual daca nu isi satisfac creanta din salariu sau bunuri mobile sa treaca la executarea vreunui imobil dar care v-ar apartine dvs. personal, si daca nu aveti, trec la executarea din veniturile/bunurile girantului.
Cred ca nu e cazul sa va speriati, cum am spus merg si ei la intimidare sa va sperie sa va platiti restanta. Se bazeaza pe faptul ca de obicei clientii nu au cunostinte juridice si intra in panica, facand un efort si platind ratele.
Va multumesc mult pentru rasuns.Asa cum am mai spus creditul meu este fara garantii si fara giranti.Deci nu au voie sa dea buzna peste parintii mei?
Nu au nici un temei legal stati linistita ca nu se pot atinge de casa parintilor dvs. Eventual o poprire pe salariu dara asa cum spunea si colega mai intai trebuie sa obtina in instanta o astfel de solutie.
In nici un caz nu au cum sa faca asa ceva. Insa restanta tot va trebui s-o platiti. Va sfatuiesc sa mergeti pana la banca si sa discutati cu ei sa vedeti care ar fi cea mai buna solutie pentru a rezolva problema. Daca aveti o situatie mai delicata, pierderea locului de munca, etc puteti formula si o cerere scrisa in care sa prezentati situatia pentru a va amana o perioada de timp platile, sau macar sa nu va calculeze penalitati la datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu firma de recuperari daniela ramona daniela ramona Buna ziua. Am contactat un credit brd in data de 11.04.2006 din care am reusit sa achit rate pana in data de 29.03.2007. In data de 12.12.2008 am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)