Buna ziua. Se da cazul:: O persoana este angajata la 2 agenti economici. La primul agent este angajat cu contract individual de muncăcu norma intreaga (8 ore) unde are si cartea de munca. La cel de-al doilea agent este angajat cu contract individual de muncă cu timp parţial, timpul de lucru fiind de 2 pe zi. In cazul in care primul agent economic isi inchide activitatea ce se intimpla cu cu persoana respectiva? Poate primi somaj? Unde isi duce cartea de munca? etc. Va multumesc
1. Pentru a primi indemnizatie de somaj trebuie sa inceteze amandoaua CIM.
2. Atentie! CIM care inceteaza ultimul trebuie sa inceteze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
3. Carnetul de munca o sa il predati la Somaj daca beneficiati de indemnizatie de somaj.
1. Persoana nu doreste renuntarea la cel de-al doilea loc de munca cu contract individual de muncă cu timp parţial, timpul de lucru fiind de 2 pe zi.
2. Postul nu poate fi desfiintat ...este un post pe care legea il obliga pe agentul ec. sa-l aiba
Intrebarea este : Ce se intimpla cu cartea de munca daca primul agent ec. a inchis activitatea.
va multumesc de raspunsurile de pana acum, cu scuzele de rigoare insist
1.Persoana este obligata sa duca cartea de munca la cel de-al doilea angajator?
2. cel de-al doilea angajator are voi sa faca inscrisuri in ea?
va multumesc
1. Nu este obligatorie predarea carnetului de munca la aldoilea angajator. Il poate pastra acasa.
2. Cand ii inceteaza acel CIM cu 2 ore pe zi va cere o adeverinta de vechime daca are nevoie de ea.
3. Daca duce carnetul de munca la al doilea angajator atunci acesta poate face inregistrari in el.
Alte discuții în legătură
Somaj - 2 cim
ela david
Doua contracte individuale de munca. Unul part -time, celalalt cu timp normal.Amandoua CIM inceteaza in aceeasi luna (la diferenta de 1-2 zile), primul CIM cu ... (vezi toată discuția)
Somaj
marinelavoicu
buna tuturor,
am si eu o intrebare poate reuseste cineva sa ma lamureasca
am intrat in somaj dar la o luna si jumatate mi-am gasit ceva pe perioada ... (vezi toată discuția)