Sunt in concediu de creștere copil de 1 an si 3 luni si am hotarat sa nu ma mai întorc la locul de munca unde am lucrat pana am intrat in postnatal. As dori sa imi dau demisia zilele acestea. Imi afectează cu ceva indemnizația de creștere copil? Mai pot ramane acasa pana la finalizarea concediului maternal fara sa fiu angata dar benefiind de indemnizație? Mulțumesc frumos.
Nu va afecteaza demisia plata indemnizatiei, o sa o primiti in continuare pana implineste copilul 1 an si 11 luni sau doi ani ( depinde daca tatal se incadreaza sau nu pentru a primi luna cuvenita...).
Dar daca demisia este cu perioada de preaviz...acesta se suspenda pana reveniti din concediu, incheiati CCC si tot v-a trebui sa reveniti la serviciu pentru perioada de preaviz...
Alegeti varianta de a inceta contractul 'cu acordul partilor" ( Art. 55, lit. b) Codul muncii, actualizat)
Daca va reangajati cu minim 60 de zile inainte ca cel/cea mic/a sa implineasca 2 ani puteti beneficia de un stimulent de insertie in valoare de 650 lei/luna.pana implineste copilul 3 ani