avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia in concediu de creștere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia in concediu de creștere copil

Sunt in concediu de creștere copil de 1 an si 3 luni si am hotarat sa nu ma mai întorc la locul de munca unde am lucrat pana am intrat in postnatal. As dori sa imi dau demisia zilele acestea. Imi afectează cu ceva indemnizația de creștere copil? Mai pot ramane acasa pana la finalizarea concediului maternal fara sa fiu angata dar benefiind de indemnizație? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 9 Iulie 2019
Nu va afecteaza demisia plata indemnizatiei, o sa o primiti in continuare pana implineste copilul 1 an si 11 luni sau doi ani ( depinde daca tatal se incadreaza sau nu pentru a primi luna cuvenita...).
Dar daca demisia este cu perioada de preaviz...acesta se suspenda pana reveniti din concediu, incheiati CCC si tot v-a trebui sa reveniti la serviciu pentru perioada de preaviz...
Alegeti varianta de a inceta contractul 'cu acordul partilor" ( Art. 55, lit. b) Codul muncii, actualizat)
Daca va reangajati cu minim 60 de zile inainte ca cel/cea mic/a sa implineasca 2 ani puteti beneficia de un stimulent de insertie in valoare de 650 lei/luna.pana implineste copilul 3 ani
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Oanasbv

Depuneti o cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor ... incetarea c.i.m. nu va afecteaza plata indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Pufesita Pufesita Buna ziua.Sunt in indemnizatia de crestere a copilului.Vroiam sa va intreb,am inteles ca daca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Conditii plata stimulent de insertie cristinamariav cristinamariav Conditii plata stimulent de insertie Mama mai are concediu de crestere copil pana in 29 Ianuarie 2024 cand copilul implineste 2 ani; copilul este sanatos. ... (vezi toată discuția)
Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)