avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Data incetare CIM in cerere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Data incetare CIM in cerere

Daca un salariat cere incetarea CIM , sa zicem cu 10.07. Scrie in cerere doresc incetarea CIM cu 10.07. Ce reprezinta aceasta data
-10.07 ultima zi de lucru sau
-10.07 prima zi cand nu mai este angajat, 09.07 fiind ultima zi de lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 10 Iulie 2019
La firma unde lucrez eu avem un formular standard, astfel: "Va rog a-mi aproba Incetarea contractului individual de munca prin acordul partilor/ demisia (in caz de demisie trbuie sa mai stai in perioada de preaviz) incepand cu data de ......., ultima zi de activitate fiind ......" (aceasta trebuie sa fie cu o zi inainte de data incetarii). Astfel nu sunt confuzii de genul acesta.
@ P-Sophie88

... (aceasta trebuie sa fie cu o zi inainte de data incetarii). ....


Care este baza legala ?
Si raspunsul la intrebarea mea care ar fi.
Incetarea se face cu art.55 lit.b C.mun. ?
da

Alte discuții în legătură

Desfacerea cim prin acordul partilor luciapap luciapap La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz? Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este? Multumesc, sa aveti o zi ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)