Stam la bloc si avem cota indiviza din spațiul din jurul blocului!Aici un vecin a plantat zmeura si caiși; de aici marele scandal; copiii se duc si iau, mănâncă mai dau si pe jos, etc Nu se mai termina gălăgia ca ei au plantat si o îngrijesc si noi doar venim la luat... etc! Vreau sa știu daca am vreun drept sau o pot obliga cumva sa-si mute plantația!Va multumesc!
Buna ziua,
Daca in contractul de vanzare-cumparare aveti trecuta si aceasta cota din spatiu atunci sigur ca aveti dreptul.
Eu zic sa l lasati impace, cred ca o sa renunte la cultura daca vede ca"nu se alege cu nimicȚ
Puteti intreba administratia despre modul de folosire a acelui spatiu, daca apartine proprietarilor...
E trecuta cota indiviza in contract! Nu se pune problema sa renunțe! E de cinci ani acolo doar ca eu nu mi-am bătut capul cu asta ca nu m-am atins de zmeura lui pana cand nu s-a atins copilul! Iar eu vreau sa știu care e legislația daca are sau nu dreptul sa faca asta! Adică nu poți pune ispita la nasul copilului si sa-i spui ca nu e voie! Vreau sa știu cum sa acționez legal ca sa o scoată de acolo ca mereu sunt discuții! Si acum e mic dar cand va iesi singur afara se pot întâmpla multe.. Ma puteți ajuta cu demersul legal in aceasta situație? Multumesc!
Nu sunt avocat dar puteti consulta unul de pe forum, ii gasiti in rubrica "Consultanti"
Dar prima data puteti incepe prin a discuta cu presedintele si a vedea exact modul de folosire a acelui teren, adica daca are contract de inchiriere sau il foloseste abuziv.
In functie de situatie...se poate ajunge sau nu in instanta...
Discutati cu presedintele si reveniti cu raspunsul dumnealui/ei.
Aveti document care atesta ca aveti cota indiviza in jurul imobilului de locuit zona nominalizata pe proprietar ?
Cota indiviza este o suprafata acordata functie de suprafata proprietatii apartamnetului dar aceasta suprafata este cota din intreaga parte comuna condominiu care este reprezentata de cale acces,uscatorii,ghene,subsol tehnic,acoperis,etc
Daca insa fiecare proprietar detine suprafata cu documente legale,nu mai puteti ridica pretentii,fiecare isi utilizeaza proprietatea dupa propriul interes
Cota indiviza
mihaialbert
Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Cei din asociatia de propietari m-au trecut la intretinere cu jumatate din salariul femeii de servici( desi ... (vezi toată discuția)