avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal

buna ziua...am nevoie de ajutor...de putin timp tin contabilitatea la un magazin care vinde piese auto de import si m-am confruntat cu o problema...dupa 2 zile a venit un cetatean cu o piesa inapoi ca nu s-a potrivit la masina si a trebuit sa-i dau banii inapoi...cum inregistrez in contabilitatea treaba asta;am uitat sa specific ca am emis bon fiscal pentru acea piesa....s-a mai confruntat cineva cu problema asta? ma poate ajuta cineva? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 13:12, 27 Noiembrie 2009
Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.
Art. 37. - (1) În cazul returului de marfă utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) nota de recepţie şi constatare de diferenţe cod 14-3-1A, întocmită în baza bonului fiscal emis anterior pentru marfa respectivă;
b) dispoziţia de plată-încasare către casierie cod 14-4-4;
c) factura sau factura fiscală în roşu, după caz.
(2) Returnarea ambalajelor refolosibile, a căror contravaloare este inclusă în preţul produsului vândut, poate fi menţionată înainte de emiterea bonului fiscal prin înscrierea sumei aferente a acestora ca valoare negativă şi cu specificaţia "ambalaj refolosibil".
va multumesc pentru ajutor....imi puteti spune despre ce lege e vorba?
Normele metodologice de aplicare a OUG 28 / 1999 , Hotararea 479 / 2003 actualizata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat - bonuri gresite iandrei iandrei Buna ziua, Care este cea mai simpla metoda sa primesti marfa inapoi la un magazin, cand ai emis bon fiscal pt ea? Am gasit ceva pe internet, la link-urile ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)
Am marcat gresit bon pe casa de marcat mihaela sidonia mihaela sidonia Buna seara, azi s-a marcat gresit un bon. adica val produs = 5.00 s-a marcat 3 x 15 = 45.00 cum repar gresala ?? va rog sa ma ajutati refac bonul cu ... (vezi toată discuția)