avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Ma poate ajuta cineva ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva ?

Buna ziua ! Ma poate ajuta cineva vreau sa fac taxi si imi trebuie atestat taxi eu am participat la o bataie si am primit 3 ani cu suspendare cei de la scoala imi cer sa aduc de la ministerul transportului o foaie ca pot face taxi,am primit raspuns ca nu am voie . Cum pot face sa obtin atestatul, eu nu mai am voie sa lucrez? De Ce imi ia dreptul la munca,eu cu ce traiesc?nu pot obtine ceva din tribunal,ca vreau sa lucrez pe taxi ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 11 Iulie 2019
Nu va ia dreptul la munca, puteti sa munciti altceva unde va puteti angaja si avand cazier.

"Ordonanţa Guvernului nr. 8/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere :

Concret, cei care practică profesia de taximetrist vor fi nevoiți să aibă un cazier judiciar în care să nu fie înscrise anumite menţiuni. Mai exact, din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere va trebui să rezulte că aceștia nu au fost condamnaţi pentru:

infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice;
infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri;
infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale;
infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile;
infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale;
infracţiuni contra patrimoniului.

www.avocatnet.ro/articol_425...


Veti putea aplica pt atestat abia dupa reabilitare, atunci veti avea cazierul curat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare companie transport pentru uber andrey1412 andrey1412 Ce pasi trebuie facuti pentru a infiinta o companie de transport prin care sa gestionezi masini in regim de inchiriere pentru soferii UBER? (vezi toată discuția)
Pt angajare la taxi dacyan dacyan m-am eliberat de 2 ani din penitenciar unde am executat fractia 2/3 din 10 ani ... si as dorii sa-mi deschid SRL sa practic taximetria, dar nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la aeroport minor all3ss1o all3ss1o Buna ziua, asi dori sa intreb daca de ex un prieten doreste sa il duca in vizita pe un vecin care este minor si prietenul acesta are cazier pentru ... (vezi toată discuția)