avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vanzare catre o institutie spitaliceasca a un produs
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vanzare catre o institutie spitaliceasca a un produs

Buna ziua. Poate o Asociatie sa realizeze o cesiune sub semnatura privata prin care sa transmita catre o institutie spitaliceasca un produs a carui valoare este mai mare 25.000 lei?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 21:13, 30 Iulie 2019
Ce intelegeti prin "cesiune"? Daca este una oneroasa, deci contra unei sume de bani, de ex. o vanzare sau transmitere de drepturi de folosinta ex. licenta pentru un soft, se poate prin inscris sub semnatura privata (daca nu e vorba de un imobil). Daca e un act cu titlu gratuit, daca se califica dpdv juridic drept donatie, din cauza valorfii peste 25000 lei e obligatorie forma autentica sub sanctiunea nulitatii. Daca e sponsorizare in schimb, poate fi contract sub semnatura privata. Deci clarificati termenul "cesiune" si despre ce produs este vorba....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

forma autentica in cazul cesiunii cu titlu gratuit a partilor sociale? herculeroco herculeroco in cazul cesiunii cu titlu gratuit a partilor sociale este necesara forma autentica pentru inregistrarea la Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Donatie in bani ady09 ady09 Daca parintii mei imi doneaza o suma de bani ,aceasta este impozabila sau nu.Donatia terbie facuta obligatoriu notarial sau sunt si alte cai? Multumesc (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)