avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizare acte Asociatie dupa noua lege
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizare acte Asociatie dupa noua lege

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In urma AG, s-a hotarat schimbarea presedintelui din X in Y. Am solicitat administratorului sa initializeze toate procedurile de schimbare/modificare. Acesta ne anunta acum ca pentru depunerea actelor actualizate ale asociatiei de proprietari la judecatoria aferenta, trebuie sa platim onorariul unui avocat, pentru tehnoredactare documente si depunerea acestora. Si ca oricum, in urma adoptarii noii legi in domeniul asociatiilor de proprietari, suntem obligati sa depunem actele actualizate.
1. Depunerea acestor acte nu intra in atributiile administratorului? Trebuie depuse obligatoriu prin avocat?
2. Despre ce obligativitate este vorba? Daca nu s-ar fi modificat presedintele, ar fi trebuit depuse actele din nou?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:22, 12 Iulie 2019
1. Teoretic nu. Administratorul se ocupă de financiar-contabil și partea tehnică. Pot fi depuse și de președinte, nu obligatoriu de avocat. la noi, Presedintele s-a ocupat.
2. Cititi legea 196/2018. Se revotează statutul conform legii noi pentru reinfiintare duppa legea noua. E termen limita 28 septembrie, anul acesta, Tiate informatiile sunt deja la tribunal- la biroul asociatii.
Nu la Tribunal, ci la Judecatoria locala. Gasiti ca este o diferenta intre institutii?
De toate aceste probleme se ocupa comitetul ex. in frunte cu presedintele. Administratorul nu are aceste atributiuni, lasati-l in pace!
Afirmatia administartorului demonstreaza ca nu stapaneste dsipozitiile in vigoare si concret fuge de responsabilitatea
Legea nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari nu prevedee dispozitie care sa sustina pozitia administratorului de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic mare ajutor Bihorului Bihorului Buna ziua apelez la ajutorul dmnv. In urmatoarea problema: am fost ales noul presedinte a asociatiei din actele pe care le detin nu imi specifica cine sunt ... (vezi toată discuția)
O asociație de proprietari care nu și-a mai actualizat actele constitutive la judecătorie de foarte mult timp, este în ilegalitate totală ! flory_mr flory_mr Am aici un exemplu dintr-o scară de bloc, care arată că actele constitutive ale A.P. nr. 71 din Brăila nu mai sunt legale în anul fiscal 2019, deoarece ... (vezi toată discuția)
Pentru actualizarea statutului și acordului de asociere al asociației ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pentru actualizarea statutului și acordului de asociere al asociației de proprietari, conform legii 196/2018,poate fi angajat un avocat cu acordul Adunării ... (vezi toată discuția)