In 2008 am luat impreuna cu sotia mea un credit de nevoi pers. girand cu salariile .
..Intre timp , a intervenit ..divortul , eu continuand sa platesc inca 7 luni ratele , dupa care mi-am pierdut locul de munca si nemaiplatind ..i s-a retinut sotiei (o parte din rata ) timp de 2 luni dupa care nu i s-a mai retinut ...????? ..nu stiu de ce .....cu toate ca lucreaza in sist. de invatamant si are venit sigur.
....procesul de partaj nu s-a terminat ..., dar cu toate asta , am primit din partea unui executor bancar....o adresa prin care sunt instiintat ca s-a dispus ...Poprirea !!..!!
..Pe ce ?? ca eu nu am venit , fosta sotie are salariu ...si bunurile sunt in posesia ei ...!!!
...ce se poate intampla si daca e normal sa nu se retina ratele din venitul sotiei tinand cont ca imprumutul a fost acordat tinandu-se cont de cumulul ..veniturilor !!!???
..Va multumesc !!!
Spuneti-i executorului bancar ca bunurile respective se afla la sotia dvs . si sa i se opreasca doar ei din salariu.A fost considerat bun comun pentru ca l-ati luat impreuna.
Conform art.372 cpc executarea silita se face in urma unei hotarari judecatoresti.
Conform art. 454 cpc poprirea se face prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, lucru care nu a existat ...
...este legala astfel de actiune ????
..Multumesc , inca o data !!
Contractele de credit ale institutiilor financiare sunt titluri executorii prin efectul legii.. Copia titlului executoriu nu va este transmisa d-voastra ci tertului poprit pentru a dovedi creanta, si sigur a fost transmisa unitatii care a indisponibilizat sumele din veniturile sotiei.
Probabil ceea ce ati primit este o somatie prin care vi se pune in vedere sa achitati debitele, in caz contrat urmand a se lua masura indisponibilizarii veniturilor. Este putin probabil sa se fi ridicat poprirea pe veniturile sotiei daca nu s-au achitat sumele, dar daca sotia a schimbat locul de munca se poate ca banca sa nu fi aflat acest aspect imediat.
Retinere salar
stefiflavia
va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)