avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE !!?? corecta ??
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE !!?? corecta ??

In 2008 am luat impreuna cu sotia mea un credit de nevoi pers. girand cu salariile .
..Intre timp , a intervenit ..divortul , eu continuand sa platesc inca 7 luni ratele , dupa care mi-am pierdut locul de munca si nemaiplatind ..i s-a retinut sotiei (o parte din rata ) timp de 2 luni dupa care nu i s-a mai retinut ...????? ..nu stiu de ce .....cu toate ca lucreaza in sist. de invatamant si are venit sigur.
....procesul de partaj nu s-a terminat ..., dar cu toate asta , am primit din partea unui executor bancar....o adresa prin care sunt instiintat ca s-a dispus ...Poprirea !!..!!
..Pe ce ?? ca eu nu am venit , fosta sotie are salariu ...si bunurile sunt in posesia ei ...!!!
...ce se poate intampla si daca e normal sa nu se retina ratele din venitul sotiei tinand cont ca imprumutul a fost acordat tinandu-se cont de cumulul ..veniturilor !!!???
..Va multumesc !!!
Ultima modificare: Vineri, 27 Noiembrie 2009
ion-alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:21, 28 Noiembrie 2009
Spuneti-i executorului bancar ca bunurile respective se afla la sotia dvs . si sa i se opreasca doar ei din salariu.A fost considerat bun comun pentru ca l-ati luat impreuna.
Conform art.372 cpc executarea silita se face in urma unei hotarari judecatoresti.
Conform art. 454 cpc poprirea se face prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, lucru care nu a existat ...
...este legala astfel de actiune ????
..Multumesc , inca o data !!
Contractele de credit ale institutiilor financiare sunt titluri executorii prin efectul legii.. Copia titlului executoriu nu va este transmisa d-voastra ci tertului poprit pentru a dovedi creanta, si sigur a fost transmisa unitatii care a indisponibilizat sumele din veniturile sotiei.
Probabil ceea ce ati primit este o somatie prin care vi se pune in vedere sa achitati debitele, in caz contrat urmand a se lua masura indisponibilizarii veniturilor. Este putin probabil sa se fi ridicat poprirea pe veniturile sotiei daca nu s-au achitat sumele, dar daca sotia a schimbat locul de munca se poate ca banca sa nu fi aflat acest aspect imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc/poprire pensii/modalitate claniros7 claniros7 pentru un salariat am poprire pe salariu pentru pensia de intretinere datarata unui copil si sotiei ( 2 pensii) Acelasi salariat aduce si o sentinta a ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)